Ursula von der Leyen solicită SUA să permită accesul turiştilor din Europa. „Să se aplice reguli asemănătoare pentru accesul în ambele direcţii"

  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri SUA să permită accesul călătorilor din Europa.
  • Ursula von der Leyen a declarat că blocul insistă pe „reguli asemănătoare”, deoarece SUA menţin interdicţia pe fondul temerilor privind răspândirea variantei Delta a coronavirusului.
1378 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen solicită SUA să permită accesul turiştilor din Europa. „Să se aplice reguli asemănătoare pentru accesul în ambele direcţii"

Ursula von der Leyen solicită SUA să permită accesul turiştilor din Europa. „Să se aplice reguli asemănătoare pentru accesul în ambele direcţii"

Din iunie, UE a recomandat celor 27 de ţări ale blocului să permită accesul călătorilor din SUA. Cu toate acestea, interdicţia a rămas în vigoare pentru călătorii care sosesc în SUA din Europa, potrivit DW.

„Insistăm să se aplice reguli asemănătoare pentru accesul în ambele direcţii", a declarat Ursula von der Leyen, miercuri. „Trebuie să rezolvăm această problemă cât mai curând posibil şi suntem în contact cu prietenii noştri americani. Nu trebuie să treacă mai multe săptămâni”.

Von der Leyen a menţionat că situaţia epidemiologică din ţările SUA şi UE a fost „foarte asemănătoare”. UE a depăşit SUA în ceea ce priveşte lansarea vaccinurilor. Blocul a administrat primele doze la 59,3% din populaţia sa, comparativ cu 57,8% în SUA. Dar, pe fondul răspândirii variantei Delta, cazurile de coronavirus au crescut în ţările UE şi, de asemenea, în SUA.

Începând cu săptămâna trecută, rata infecţiei cu SARS-CoV-2 în UE şi Spaţiul Economic European a fost de 200,2 la 100.000 de persoane, în creştere faţă de 151,0 în săptămâna precedentă.

Statele Unite au în prezent în jur de 66.606 cazuri noi în fiecare zi, în creştere faţă de 40.597 înregistrate săptămâna trecută, potrivit Centrelor SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Care sunt restricţiile actuale?

Călătorilor care petrec timp în spaţiul Schengen sau în Regatul Unit timp de 14 zile înainte de sosirea în SUA nu li se permite accesul. Interdicţia de intrare nu se aplică cetăţenilor americani şi rezidenţilor permanenţi, nici rudelor acestora.
 
Consiliul European, din iunie, a recomandat ţărilor din zona Schengen să permită accesul călătorilor dintr-o listă de ţări, inclusiv SUA, Australia, Israel, Japonia, Coreea de Sud, Rwanda şi China. Marea Britanie a ridicat, de asemenea, carantina obligatorie pentru călătorii din SUA care sunt complet vaccinaţi.
 
Cu toate acestea, SUA au menţinut restricţiile pe fondul temerilor privind răspândirea variantei Delta extrem de contagioase.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici