Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană s-a ţinut de cuvânt. Am livrat vaccin pentru imunizarea a 70% din populaţie

Ursula von der Leyen a declarat că UE a livrat suficient vaccin anti-COVID-19 pentru a imuniza 70% din persoanele adulte aflate în ţările membre.

1073 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană s-a ţinut de cuvânt. Am livrat vaccin pentru imunizarea a 70% din populaţie

Ursula von der Leyen: Uniunea Europeană s-a ţinut de cuvânt. Am livrat vaccin pentru imunizarea a 70% din populaţie

UE a livrat suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 statelor membre pentru a atinge obiectivul de a vaccina complet cel puţin 70% din adulţii din bloc, a declarat sâmbătă Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

Von der Leyen, a postat pe Twitter pe 9 mai că UE este pe drumul cel bun pentru a-şi îndeplini obiectivul de a vaccina 70% din adulţi până în vară. Aceasta a cerut ţărilor din UE să crească rata de vaccinare şi a declarat că aproximativ 500 de milioane de doze vor fi distribuite în întreaga Uniune până duminică.

„Uniunea Europeană s-a ţinut de cuvânt. În acest weekend am livrat suficiente vaccinuri statelor membre pentru a putea vaccina cel puţin 70% din adulţii din UE în această lună”, a spus aceasta.

Cu toate acestea, Ursula a afirmat: „COVID-19 nu este încă învins. Suntem pregătiţi să livrăm mai multe vaccinuri, inclusiv împotriva noilor variante”.

UE are un obiectiv pe termen lung de a avea suficiente vaccinuri pentru a imuniza întreaga populaţie eligibilă până la sfârşitul lunii septembrie şi a declarat în mai că este încrezătoare că va atinge acest obiectiv.

În ultima sa declaraţie, Von der Leyen a adăugat că UE era pregătită să livreze mai multe doze, inclusiv vaccinuri care acţionează împotriva noilor variante.

UE, care coordonează achiziţia de vaccinuri pentru statele sale membre, s-a bazat în mare măsură pe vaccinul dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, dar achiziţionează şi o serie de alte vaccinuri.

Săptămâna trecută, comisia a declarat că ţările UE au comandat aproape 40 de milioane de doze suplimentare de vaccin produse de Johnson & Johnson.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici