USL: Dacă Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat

USL susţine că preşedintele Traian Băsescu ar trebui, dacă doreşte cu adevărat binele sistemului de sănătate, să facă tot ce ţine de el pentru a-l readuce în sistem pe Raed Arafat.

261 afișări
Imaginea articolului USL: Dacă Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat

USL: Dacă Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat

"USL nu consideră că Traian Băsescu este sincer când spune că el nu vrea să atace SMURD sau că nu vrea interese private în sănătate. Traian Băsescu este în continuare preocupat mai mult de interese private decât de interesul pacienţilor, cei care ar trebui să fie principalii beneficiari ai sistemului de sănătate publică. Dacă ar vrea cu adevărat binele sistemului de sănătate, ar face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru a-l aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat, precum şi pentru a-i stimula să promoveze legea pe cei care sunt cu adevărat credibili - respectiv, profesioniştii adevăraţi din sistem", se arată într-un comunicat USL remis agenţiei MEDIAFAX după declaraţia de la Cotroceni a preşedintelui Băsescu.

USL menţionează că sistemul de urgenţă este, în continuare în pericol, şi este nevoie de o regândire majoră a Legii din acest punct de vedere.

"De asemenea, atragem atenţia despre riscul ca această lege să ducă la scumpirea sănătăţii pentru cetăţeni, mai ales dacă nu se controlează cu atenţie modul în care s-ar deschide aceasta piaţă către marii asiguratori. Singurul lucru cu care suntem de acord este că trebuie, într-adevăr, să discutăm în detaliu legea, fără să ne concentrăm pe teme false. Această lege nu poate fi adoptată pe termen scurt, fără o revizuire serioasă şi fără o dezbatere cu cei mai credibili oameni din sistem. Cel mai bun lucru pe care Traian Băsescu l-ar putea face ar fi să nu mai vorbească atât de mult despre această lege, cel puţin nu înainte să se pronunţe specialiştii din sistem. Riscul cel mai mare ar fi ca, la adăpostul unei intenţii corecte - aceea de reformare şi eficientizare a sistemului de sănătate publică - să se distrugă ceea ce funcţionează corect în prezent şi să se producă şi mai multe probleme", se arată în încheierea comunicatului USL.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici