USL: Proiectele primarului general Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL

USL susţine, într-un comunicat, că proiectele primarului general Sorin Oprescu "au fost blocate în permanenţă de PDL", menţionând că "denunţă cu fermitate încercarea PDL Bucureşti de a induce în eroare opinia publică".

404 afișări
Imaginea articolului USL: Proiectele primarului general Oprescu au fost blocate în permanenţă de PDL

Sorin Oprescu (Imagine: Theodor Pana/Arhiva Mediafax Foto)

"Uniunea Social Liberală denunţă cu fermitate încercarea PDL Bucureşti de a induce în eroare opinia publică şi respinge cu tărie duplicitatea cu care organizaţia condusă de Elena Udrea se manifestă în mod constant. Uniunea Social Liberală doreşte să reamintească bucureştenilor că toate blocajele şi piedicile cu care Primarul General Sorin Oprescu s-a confruntat în ultimii patru ani poartă un singur nume: PDL", se arată în comunicat.

USL susţine că în patru ani primarul Sorin Oprescu "a reuşit să facă cât nu s-a reuşit în mandatele lui Traian Băsescu şi Adriean Videanu la un loc" şi că "Bucureştiul a început să se dezvolte şi să facă paşi importanţi spre marile capitale europene".

"Pasajul Basarab, Stadionul Naţional, reabilitarea străzilor, renovarea şi modernizarea spitalelor, extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare, modernizarea şi eficientizarea iluminatului public, repararea teatrelor şi cinstirea marilor noştri artişti, reabilitarea şi modernizarea şcolilor şi multe altele reprezintă realizări incontestabile ale Primarului Sorin Oprescu, ce au contribuit la creşterea calităţii vieţii bucureştenilor. Iar lucrurile ar fi evoluat cu o şi mai mare vitează dacă PDL nu ar fi pus în permanenţă piedici dezvoltării oraşului. PDL Bucureşti nu poate păcăli pe nimeni cu atitudinea sa duplicitară. Închiderea inelului median pe zona de nord, penetraţia Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada A1 sau Bulevardul Uranus sunt doar câteva dintre proiectele de care Bucureştiul are nevoie şi pe care PDL le-a blocat cu obstinaţie, ignorând complet interesele oraşului şi ale locuitorilor săi", se mai arată în comunicatul USL.

Călin Murg, şeful grupului PDL din CGMB, l-a acuzat, sâmbătă, pe primarul general Sorin Oprescu de "lipsă de recunoştinţă şi moralitate îndoielnică", susţinând că acesta se "victimizează" reclamând lipsa de sprijin a CGMB şi a guvernelor PDL, deşi a beneficiat de suportul acestora.

"Peste noapte lucrurile s-au schimbat, a devenit candidat, a simţit probabil că există Silviu Prigoană care are toate şansele să îi ia locul. E trist pentru că Oprescu a fost sprijinit patru ani de Guvern şi Consiliu, iar acum pe ultima sută de metri trebuie să devină victimă (...) Atâta vreme cât am guvernat, relaţiile au fost civilizate, acum e nevoie de discursul victimei. Nu îi face cinste şi e păcat, pentru că am colaborat cu bune, cu rele, am traversat mandatul, iar acum a devenit un agent de propagandă al USL", a spus Murg.

Consilierul PDL în CGMB a arătat că, din cele 1.647 de proiecte care au trecut prin Consiliu în ultimii patru ani, au fost respinse numai 215, adică 13%, ceea ce denotă practic că tot ce s-a realizat în mandatul lui Oprescu a fost cu sprijinul majorităţii PDL.

"O opoziţie la proiecte a existat numai atunci când ne-am îndepărtat de principiul fundamental că trebuie să avem o bază legală şi una solidă financiară, iar aceasta a fost pe tema principalelor proiecte de infrastructură ale oraşului sau a subfinanţării regiilor", a susţinut Murg.

"Grupul PDL încheie acest mandat cu fruntea sus, pentru că au fost realizate toate proiectele mari de infrastructură începute în mandatele Băsescu şi Videanu. Proiectele nu i-au aparţinut lui Sorin Oprescu, ci PDL. Este evident că realizările, proiectele iniţiate de Sorin Oprescu au fost puţine, dar nu e vina noastră. El trebuia să lase în desfăşurare proiecte importante pentru oraş, iar probleme sunt destule", a mai spus Murg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici