USR a depus la Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor

  • Potrivit proiectului depus de USR, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu ar urma să fie condusă de un procuror-şef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  • În cadrul Direcţiei vor lucra ofiţeri şi agenţi de poliţie detaşaţi în vederea efectuării de descoperire şi de urmărire a infracţiunilor pentru o perioadă de 6 ani de către ministrul de Interne.
  • Proiectul semnat de mai mulţi parlamentari USR a fost despus în Camera Deputaţilor şi urmează să fie dezbătut în regim de urgenţă.
1373 afișări
Imaginea articolului USR a depus la Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor

USR a depus la Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor

URS a depus în Camera Deputaţilor proiectul de înfiinţare a unui DNA al pădurilor. Instituţia ar urma să funcţioneze ca structură în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, iar rolul acesteia ar fi de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile de mediu.

Potrivit proiectului depus de USR, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu ar urma să fie condusă de un procuror-şef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cadrul Direcţiei vor lucra ofiţeri şi agenţi de poliţie detaşaţi în vederea efectuării de descoperire şi de urmărire a infracţiunilor pentru o perioadă de 6 ani de către ministrul de Interne. Tot aici, ar trebui să lucreze specialişti în domeniul informatic, domeniul silvic, al calităţii apei, al calităţii aerului, al calităţii solului, al gestiunii deşeurilor, al emisiilor industriale, precum şi în alte domenii care ţin de protecţia mediului.

Rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu este, potrivit proiectului, de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiuni de mediu, de supraveghere şi control al actelor de cercetare penală, efectuate ofiţerii şi agenţii de poliţie, de sesizare a instanţelor judecătoreşti pentru luarea măsurilor prevăzute de lege, pentru judecarea cauzelor, precum şi exercitarea căilor de atac privind infracţiunile date în competenţa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu şi de participare la şedinţele de judecată în cauzele pentru care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu au sesizat instanţele de judecată.

Proiectul semnat de mai mulţi parlamentari USR a fost despus în Camera Deputaţilor şi urmează să fie dezbătut în regim de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici