USR: Mai puţin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite

Liderii USR afirmă că Guvernul Ciucă că „îşi dovedeşte, din nou, incompetenţa absolută: a distribuit, până acum, mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi”.

394 afișări
Imaginea articolului USR: Mai puţin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite

USR: Mai puţin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite

„După luni la rând în care liderii PSD şi PNL s-au lăudat cum iau ei măsuri ca să-i ajute pe români să facă faţă creşterii explozive a preţurilor, Guvernul Ciucă îşi dovedeşte, din nou, incompetenţa absolută: a distribuit, până acum, mai puţin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi. În ritmul actual de împărţire a cardurilor, sunt toate şansele ca acordarea voucherelor să se încheie undeva prin septembrie-octombrie, deşi ajutorul a fost promis începând cu luna iunie. Cu alte cuvinte, după ce că dă puţin şi a tot redus numărul beneficiarilor, Coaliţia sărăciei dă şi cu foarte mare întârziere”, potrivit unui comunicat de presă.

USR invocă un comunicat al ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivi căruia până la 1 iulie, urma să fie atins pragul de 500.000 de carduri, după ce, până pe 29 iunie, au fost distribuite peste 350.000 de carduri.

„Restul de 2 milioane de beneficiari luaţi în calcul de Guvernul Ciucă mai au de aşteptat. Cu alte cuvinte, până în acest moment, mai puţin de un sfert din vouchere au ajuns la cei care au nevoie de ele. Iar dintre cei care au primit cardurile, nu toţi au încasat şi banii, pentru că acelaşi minister spune că, după primirea cardurilor, mai durează 7-10 zile până când să şi intre efectiv suma de 250 de lei, acordată o dată la două luni pentru a putea cumpăra alimente de bază şi mese calde”, se menţionează în comunicatul USR.

„Numai Guvernul acesta putea să anunţe în conferinţă de presă că 2,5 milioane de români săraci vor acea acces la banii pe carduri la 1 iunie şi, apoi, tot Guvernul să se laude în comunicat de presă că, o lună mai târziu, la 1 iulie, la 4 din 5 familii sărace care le aşteptau nu a ajuns nimic. Vorbim de familiii monoparentale, familii cu minimum doi copii în întreţinere şi sub 600 de lei venit lunar/membru şi oameni vulnerabili din alte motive. Sub presiunea inflaţiei record, Guvernul a refuzat să scadă taxarea pe salariile mici şi să indexeze pensiile contributive cu inflaţia, dar a promis în loc «vouchere la tot poporul» de 4 lei/zi. Nici exact cui are nevoie, nici suficient, dar măcar se lăudau că repede. Şi PSD, şi PNL au promis că pe 1 iunie oamenii vor avea banii în conturi. Apoi, 1 iunie a devenit 1 iulie. Pentru ca acum să aflăm că voucherele nu au ajuns nici măcar la un sfert din cei cărora li se promisese”, declară Oana Ţoiu, deputat USR şi membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.

Oana Ţoiu arată şi că Executivul ar fi putut să păstreze Programul «Masă caldă» unde cardurile erau deja distribuite şi încărcate lunar şi să îl extindă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici