Va fi sau nu grevă la metrou? Aflăm miercuri!

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că liderii sindicali hotărăsc miercuri dacă renunţă la greva generală, în funcţie de decizia guvernanţilor privind propunerile lor pentru a încheia un nou contract colectiv de muncă.

64 afișări
Imaginea articolului Va fi sau nu grevă la metrou? Aflăm miercuri!

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ioan Rădoi (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Rădoi a spus că discuţiile începute marţi cu directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, vor continua şi miercuri.

"Ne-au pus la dispoziţie toate datele lor privind bugetul de venituri şi cheltuieli, iar noi sindicatele vom veni mâine (n.r. miercuri) cu propuneri pentru a ne încadra în buget, iar dacă ei acceptă aceste propuneri, renunţăm la grevă", a precizat Rădoi.

Guvernul va aproba, miercuri, bugetul pe 2010 al Metrorex, care va introduce în salariul de bază o parte din sporurile angajaţilor, ceea ce ar putea opri greva de la metrou, potrivit ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.

"S-ar putea să nu fie joi grevă la metrou, pentru că mâine (miercuri, n.r.) vom adopta bugetul şi apoi se poate negocia contractul colectiv de muncă. Fondul de salarii va rămâne neschimbat, poate un pic mai mic faţă de anul trecut, însă în interiorul lui dânşii (sindicatele de la metrou - n.r.) doresc modificări prin mutarea unor sume de la sporuri şi prime în salariul de bază, ceea ce pentru noi este în regulă", a declarat, marţi, Berceanu, după o întâlnire cu transportatorii.

Prezent la negocierile dintre Ministerul Transportatorilor şi liderii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), premierul Emil Boc a afirmat la rândul său că speră ca sindicatele de la metrou să înţeleagă că resursele financiare sunt limitate şi să renunţe la o grevă care ar afecta călătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici