Vaccin antigripal, LIPSĂ în Sibiu

Opt persoane din Sibiu au ajuns la medic cu simptome asemănătoare gripei, iar aproape 3.000 au infecţii respiratorii sau pneumonie. Vaccinul antigripal nu a ajuns încă la Sibiu, deşi au fost catagrafiate pentru imunizare peste 24.000 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

97 afișări
Imaginea articolului Vaccin antigripal, LIPSĂ în Sibiu

Vaccin antigripal, LIPSĂ în Sibiu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au transmis, vineri, că un număr de 8 persoane s-au prezentat la medic în perioada 2 – 8 octombrie având simptome de gripă, diagnosticul cert urmând să fie pus după analize de laborator.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 2.604 cazuri de infecţii respiratorii acute, mai multe cu 67,89% faţă de aceeaşi săptămână a sezonului trecut, când au fost raportate 1.551 de sibieni răciţi. Aproape jumătate din cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Numărul pneumoniilor din această perioadă a fost de 350 cazuri, cele mai multe survenind tot la grupa de vârstă 15-49 ani.

Potrivit DSP Sibiu, au fost catagrafiate pentru vaccinarea antigripală un număr de 24.340 de persoane, însă deocamdată nu există vaccin antigripal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici