Vaccinarea cadrelor medicale: Centre închise şi programări ratate

  • În perioada 27-31 decembrie, 10.289 de cadre medicale au primit prima doză de vaccin
  • Medicul de familie Anca Deleanu spune că paltforma de programare este funcţională doar de ieri
  • DSP Iaşi anunţă că programările medicilor se reiau din 3 ianuarie, ora 00:00
8912 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea cadrelor medicale: Centre închise şi programări ratate

Revelionul a trecut, dar nu şi zilele libere. Nici vaccinarea nu face excepţie. Administrarea serului a fost pusă pe hold, până luni, dar nu şi programările. Medicii din sistemul privat s-au trezit alocaţi pentru vaccinare în centre care şi-au suspendat activitatea.

„Posibilitatea de înscriere, am observat că este deschisă şi pentru zilele de 31, 1, 2 şi 3. Au sosit medici din cabinete, în cursul zilei de ieri. Pentru aceia, am cerut suplimentare de doze şi am vaccinat acei colegi”, spune Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara.

Şi nu este un caz izolat. La fel au păţit şi medicii din Iaşi. Vestea bună este că cei programaţi deja nu îşi vor pierde prioritatea.

„Ca urmare, DSP Iaşi ne-a informat că practic se vor reprograma toate persoanele care deja au fost programate pentru vaccinare şi se vor eşalona după data de 3 ianuarie, când spitalele şi centrele de vaccinare vor putea într-adevăr să funcţioneze în timp real”, explică Anca Deleanu, medic de familie care speră să îi vină rândul, peste o săptămănă.

Chiar şi aşa, nu toate centrele de vaccinare vor funcţiona luni, ci doar cele deschise iniţial pentru cadre medicale. Spre exemplu, în judeţul Timiş, din 32 de centre, doar 4 funcţionează în primă fază.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici