Vaccinarea copiilor a început. Primul centru de vaccinare anti-COVID-19, inaugurat într-un loc preferat de cei mici

Un centru de vaccinare pentru copii a fost inaugurat miercuri într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. 20 de copii au fost deja vaccinaţi, anunţă autorităţile.

584 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea copiilor a început. Primul centru de vaccinare anti-COVID-19, inaugurat într-un loc preferat de cei mici

Vaccinarea copiilor a început. Primul centru de vaccinare anti-COVID-19, inaugurat într-un loc preferat de cei mici

Centrul de vaccinarea fost amenajat în Parcul Lumea Copiilor

„Deschidem primul centru mobil de imunizare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Începând cu ora 13.00, copiii care doresc să fie vaccinaţi, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, sunt aşteptaţi în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă)”, au anunţat autorităţile locale.

Serul folosit pentru imunizarea adolescenţilor este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat că începând de săptămâna viitoare va exista o unitate mobilă care va vaccina în preajma şcolilor, atât elevi, cât şi părinţi şi bunici.

„De luni o unitate mobilă va fi prezentă la toate unităţile şcolare din sector în baza programărilor (...) Se pot vaccina şi părinţii sau bunicii. Vrem să ajungă la nivelul fiecărui bloc, fiecărui om”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

La inaugurarea centrului de vaccinare pentru copii a participat şi Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Am înţeles că au fost vaccinaţi peste 20 de copii, ne dorim să crească numărul lor. Sperăm într-o solidaritatea a oamenilor (...) Nu văd un loc mai bun pentru vaccinarea copiilor decât într-un parc”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
centru,
vaccinare,
copii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici