Vaccinul antigripal ajunge la medicii de familie. 500.000 de doze de vaccin gripal sunt livrate luni în toate judeţele din România

  • O nouă tranşă de 500.000 de doze de vaccin gripal este livrată luni, de furnizor, direcţiilor de sănătate publică din judeţe.
  • Dozele vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare.
3597 afișări
Imaginea articolului Vaccinul antigripal ajunge la medicii de familie. 500.000 de doze de vaccin gripal sunt livrate luni în toate judeţele din România

Vaccinul antigripal ajunge la medicii de familie. 500.000 de doze de vaccin gripal sunt livrate luni în toate judeţele din România

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă faţă de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape.

O etapă se derulează în aceste zile, iar următoarea tranşă de 1.100.000 de doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, până la jumătatea lunii octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conform aceleiaşi surse, la nivel naţional, în cea de-a doua săptămână de supraveghere şi monitorizare a evoluţiei infecţiilor respiratorii acute şi gripei, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar într-o creştere uşoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici