Vagon de tren deraiat în Gara de Nord din Timişoara, în timpul manevrelor de ataşare la o garnitură

Un vagon al unui tren Interregio care ar fi trebuit să pornească de la Timişoara înspre Capitală a deraiat, miercuri seară, în timpul unor manevre de ataşare a acestuia la garnitură, în urma incidentului nicio persoană nefiind rănită.

287 afișări
Imaginea articolului Vagon de tren deraiat în Gara de Nord din Timişoara, în timpul manevrelor de ataşare la o garnitură

Vagon de tren deraiat în Gara de Nord din Timişoara, în timpul manevrelor de ataşare la o garnitură (Imagine: Shutterstock)

Mecanicul care manevra locomotiva ce împingea vagonul de tren a declarat presei că acesta a sărit pur şi simplu de pe şine, în zona verde de lângă linii.

Potrivit autorităţilor feroviare, nicio persoană nu se afla în vagon sau în apropierea lui în momentul deraierii vagonului, şi nici traficul feroviar din Gara de Nord nu a fost afectat de acest incident, în condiţiile în care există o linie ferată paralelă pe care se poate circula fără probleme.

Reprezentanţii CFR urmează să facă o anchetă pentru a stabili care au fost împrejurările în care s-a produs acest incident, dacă a fost vorba despre probleme la liniile de cale ferată sau dacă mecanicul a făcut o greşeală în timpul manevrelor.

O macara urmează să sosească la faţa locului pentru a repune vagonul pe şine, însă pentru că este vorba despre o operaţiune de durată acesta nu va mai putea fi ataşat în timp util garniturii Interregio care va pleca spre Bucureşti la ora 23.25.

Toţi călătorii care aveau bilete în vagonul respectiv îşi vor primi banii înapoi, potrivit reprezentanţilor Căilor Ferate Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici