Val de reacţii negative, după explicaţiile Spitalului Focşani pe pozele Vioricăi Dăncilă cu bebeluşii: „Nu sunteţi decât nişte sclavi”

Un val de reacţii negative a apărut după explicaţiile Spitalului Judeţean din Focşani legate de şedinţa foto a Vioricăi Dăncilă cu bebeluşii: „Un copil de trei zile nu e nou-născut? Are imunitatea grozavă astfel încât să interacţioneze cu oricine”.

2703 afișări
Imaginea articolului Val de reacţii negative, după explicaţiile Spitalului Focşani pe pozele Vioricăi Dăncilă cu bebeluşii: „Nu sunteţi decât nişte sclavi”

Val de reacţii negative, după explicaţiile Spitalului Focşani în legătură cu pozele Vioricăi Dăncilă cu bebeluşii: „Nu sunteţi decât nişte sclavi”

Numeroşi români au luat atitudinea după ce au văzut explicaţiile Spitalului Judeţean Vrancea, iar replicile sunt dure.

„Înţeleg că un copil de trei zile nu e nou născut? Are imunitatea grozavă astfel încât să interacţioneze cu oricine????? Niciunul din membrii echipei nu prezenta semne de boală???? Serios?? Asta înseamnă grija faţă de bebeluşi, profesionalism mai presus de orice??? Poate că nu prezentau semne evidente. Incredibil....”, a scris o femeie pe Facebook.

„Câtă imbecilitate. Nu trebuie să prezinte semne de boală. Uneori suntem doar purtători sau putem fi în faza de incubare”, scrie un alt utilizator, completat fiind de un al treilea: „Aţi demonstrat că nu sunteţi decât nişte sclavi, când apar politicienii nu se mai respectă nici o regulă?”.

Un internaut solicită ca regulile să fie aceleaşi pentru toată lumea, iar politicienii să nu aibă dreptul să facă reclamă electorală în spitale: „Orice muritor de rând ar fi fost echipat ca un cosmonaut şi dezinfectat înainte de a intra la acei copii, iar pentru doamnele pesediste acest lucru nu a fost necesar pentru că nu <prezentau semne de boală>. Ce imunitate au acei copii? Ar trebui să mai menţionez câte reguli a trebuit să respectăm în septembrie pentru a intra 5 minute la vizita la reanimare la Fundeni pentru a nu exista niciun risc de infectare a unui pacient proaspăt operat? Regulile trebuie să fie pentru toată lumea, doar în beneficiul pacienţilor. Iar campania electorală nu se face în spital”.

O altă femeie scrie: „Crezi că în 5 -7 minute, un nou-născut nu poate fi expus microbilor aduşi de coana Vasilica. Cât de slugarnici sunteţi şi aroganţi. Sigur, mămicile lor au aflat după vizită că au fost folosiţi electoral, copiii lor. După ce că spitalele sunt putrede de mizerie, expuneţi nou-născuţii pericolelor şi dacă, Doamne fereşte, se îmbolnăvesc, daţi vina pe părinţi că nu au avut grijă de ei, nu că voi (...) i-aţi expus”.

Foarte multe comentarii de pe pagina de Facebook a Spitalului Judeţean Vrancea au fost şterse, ceea ce a stârnit indignarea internauţilor: „Văd că aţi lucrat toată noaptea. Aţi şters comentariile. Penibil! Vă propusesem să ştergeţi postarea slugarnică. Înainte de a şterge şi acest comentariu (mi-aţi şters deja două comentarii), vă rog să scrieţi corect calitatea persoanelor care v-au vizitat <primul ministru demis> şi <ministrul Sănătăţii demis>. În plus, dacă ar fi fost copilul meu, v-aş fi dat în judecată! PS am făcut PrintScreen şi cu acest comentariu”, a scris un utilizator.

Concluziile aparţin tot internauţilor: „Ce proces frumos ieşea dacă era copilul meu!”.

Un alt utilizator solicită demisia conducerii spitalului din Vrancea: „Directorul, managerul spitalului trebuie destituiţi din funcţie imediat”.

Duminică, în timpul unei vizite electorale în judeţul Vrancea, Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea s-au pozat cu bebeluşi în braţe la Spitalul Judeţean Focşani, unde au intrat de afară, echipate cu halate de unică folosinţă pe umeri şi botoşei, dar fără măşti de protecţie.

Pe Facebook a apărut un întreg val de comentarii la adresa celor două, iar un ONG din Iaşi a trimis o sesizare la DSP Vrancea, în care se arăta că Viorica Dăncilă şi Sotina Pintea nu au respectat măsuri suficiente de protecţie.

Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon“ din Focşani a reacţionat spunând că „doamele ministru au ridicat în braţe doi dintre copii care plângeau, considerând acest lucru ca fiind o reacţie maternă umană”.

În plus, teprezentanţii spitalului au spus că niciun membru al delegaţiei nu prezenta semnne de boală, iar vizita nu s-a făcut în saloanele copiilor proaspăt născuţi, ci acolo unde bebeluşii aveau mai mult de trei zile de viaţă, iar vizita a fost de 5-7 minute.

În încheiere, după ce prezintă investiţiile realizate în interiorul spitalului, reprezentanţii spitalului au tras concluzia că „un simplu gest matern, de a lua un copil care plânge în braţe, gest care nu are legătură cu actul medical, nu trebuie să umbrească întreaga muncă a unităţii sanitare”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici