Vâlcea: Promovabilitatea la bacalaureatul de toamnă, 22,83 %, dublă faţă de cea similară din 2011

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Vâlcea este de 22,83 la sută, dublă faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost de doar 11,62 la sută.

433 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Promovabilitatea la bacalaureatul de toamnă, 22,83 %, dublă faţă de cea similară din 2011

Vâlcea: Promovabilitatea la bacalaureatul de toamnă, 22,83 %, dublă faţă de cea similară din 2011 (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, profesor Anamaria Floroiu, la sesiunea de toamnă din acest an s-au înscris 2.032, cei mai mulţi fiind la Matematică şi Limba română. Sursa citată a precizat că la sesiunea din toamnă a bacalaureatului promovabilitatea a fost de 22,83 la sută, în sesiunea similară din anul 2011 înregistrându-se un procent de 11,62.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Vâlcea, a fost de 38,3 la sută înainte de contestaţii, cu 16 procente sub rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 54,41 la sută dintre candidaţi. Acum, au promovat 22,83 la sută, au fost înscrişi 2.032 de candidaţi, cei mai mulţi la Matematică, mai mult de jumătate, 1.261, iar la Română, 840", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea, profesor Anamaria Floroiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în sesiunea de vară a examenului 71 de elevi din judeţul Vâlcea au promovat în urma contestaţiilor formulate şi a recorectării lucrărilor de la bacalaureat, promovabilitatea crescând astfel de la 38,3 la sută la 40,12 la sută.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-a desfăsurat, în judeţul Vâlcea, în patru centre de examen, C.N.I. "Matei Basarab" Râmnicu Vâlcea, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea şi Grup Şcolar Industrial "General Magheru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici