Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinare. Când va începe etapa a treia de imunizare a populaţiei la virusul SARS-CoV-2

Mai puţin de jumătate din populaţia ţării va putea fi vaccinată până la sfârşitul lunii martie, a spus, miercuri, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, care a spus şi că, cel mai probabil, etapa a treia va începe în aprilie.

2705 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinare. Când va începe etapa a treia de imunizare a populaţiei la virusul SARS-CoV-2

Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre vaccinare. Când va începe etapa a treia de imunizare a populaţiei la virusul SARS-CoV-2

Întrebat câte persoane estimează că vor fi vaccinate până la startul următoarei etape de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus, în conferinţă de presă, că etapa a treia probabil va începe în luna aprilie, iar mai multe date vor fi pune la dispoziţie spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie, în momentul în care CNCAV va avea acces la noile calendare de livrare, pentru al doilea trimestru al anului.

„În baza acestor calendare de livrare ne putem face un plan de acţiune referitor la numărul de centre şi cabinete de vaccinare care vor fi deschise, cât să acoperim necesarul persoanelor care se vor programa. De asemenea, referitor la procentul de persoane vulnerabile care vor fi vaccinate până la sfârşitul primului trimetru, până în luna martie inclusiv, probabil că raportul va fi estimat la 70 – 75% raportat la 30 – 35%”, a spus Gheorghiţă.

Întrebat cât din cele 4-5 milioane de persoane din etapa a doua, estimează că se vor vaccina până să înceapă etapa a treia, Gheorghiţă a spus că până la sfârşitul lunii martie, conform numărului de doze disponibile, România ar putea vaccina circa 1,4 milioane de persoane cu prima doză şi aproximativ un milion cu doza a doua.

„Vorbim de numărul total al persoanelor, incluzând şi etapa 1, adică mai puţin de un sfert (din populaţie – n.r.). Etapa a doua a continua în paralel cu etapa a treia de vaccinare, având în vedere că estimăm autorizarea noilor tipuri de vaccinuri care vor fi administrate cu o singur doză şi vor avea recomandare la populaţia tânără, fără boli cronice”, a precizat Gheorghiţă.

Acesta a afimat că important rămâne ca în perioada următoare să se respecte principiul de 75% locuri disponibile pentru populaţia vulnerabilă şi 25% persoane care deservesc activităţi esenţiale, astfel încât să se ofere şanse reale persoanelor vulnerabile de a se programa şi de a fi vaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici