Valeriu Gheorghiţă anunţă că aproape 14.000 de români s-au vaccinat cu doza 3 în câteva ore

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că marţi, până la ora 12.00, aproape 14.000 de români s-au vaccinat anti-COVID cu doza 3.

298 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă anunţă că aproape 14.000 de români s-au vaccinat cu doza 3 în câteva ore

Valeriu Gheorghiţă anunţă că aproape 14.000 de români s-au vaccinat cu doza 3 în câteva ore

Marţi este prima zi în care este permisă utilizarea dozei 3.

„Până la ora 12.00, 13.963 de persoane au fost vaccinate cu doza de rapel... vrem să avem o rată cât mai mare de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferinţe de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că la doza 3 pot fi folosite vaccinurile Pfizer şi Moderna indiferent de serurile folosite anterior.

„Vreau să subliniez faptul că persoanele care au primit la prima schemă vaccinuri de la Pfizer au recomandare de prima intenţie să continue vaccinarea cu acelaşi tip de vaccin însă se permite vaccinarea cu Moderna la solicitarea persoanei respective. Şi cei care au fost vaccinaţi cu Moderna pot opta pentru Pfizer la rapel. Persoanele vaccinate cu Astra Zeneca pot opta pentru unul dintre cele două tipuri de vaccinuri, Pfizer sau Moderna”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Această doză de rapel este ferm recomandată deoarece restabileşte eficicienţa vaccinurilor, a precizat medicul Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici