Valeriu Gheorghiţă: Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural, cel mai probabil din aprilie

  • entrele mobile care vor vaccina în mediul rural vor funcţiona, cel mai probabil, din luna aprilie.
  • Autorităţile se gândesc inclusiv la înfiinţarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.
138 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural, cel mai probabil din aprilie

Valeriu Gheorghiţă: Centrele mobile care vor vaccina în mediul rural, cel mai probabil din aprilie

Cel mai probabil vaccinul Johnson va primi zilele următoare autorizare, iar calendarul de livrare ar trebui aplicat din aprilie, a declarat, duminică seara, la Antena3, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că deocamdată nu se ştie câte doze va primi România, însă avantajul este administrarea unei singure doze.

Pentru anumite campanii – la sate de exemplu – este mult mai uşor de gestionat. La un moment dat şi în România se va întâmpla acelaşi lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. Chiar mă gândeam zilele trecute, la piaţă, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piaţă”.

Întrebat dacă este posibilă înfiinţarea centrelor mobile în pieţe, medicul a răspuns că „vor fi disponibile astfel de abordări. Strategia noastră nu este fixă, urmează să mergem cu centre mobile în mediul rural”.

În ce priveşte momentul în care se va întâmpla acest lucru, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că totul depinde de numărul de doze disponibile, iar fezabil i se pare luna aprilie.

Autorităţile se gândesc inclusiv la înfiinţarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici