Valeriu Gheorghiţă, estimări precaute despre reluarea ritmului de vaccinare. România evită situaţia ţărilor nevoite să amâne rapelul

  • Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, anunţă că se aşteaptă la reluarea ritmului de vaccinare la jumătatea lunii februarie.
  • Totuşi, Gheorghiţă se declară precaut deoarece nu cunoaşte calendarul de livrare a vaccinurilor din următoarele săptămâni.
2232 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, estimări precaute despre reluarea ritmului de vaccinare. România evită situaţia ţărilor nevoite să amâne rapelul

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, susţine că este precaut în a oferi asigurări despre ritmul vaccinării deoarece tranşa pe februarie a fost deja diminuată. El a explicat că România va evita situaţia în care au ajuns alte ţări nevoite să amâne a doua doză deoarece nu au destule vaccinuri.

„Dacă veneau acele doze, categoric nu făceam nicio amânare. Eu vreau să vă mai spun următorul lucru, faptul că suntem la sfârşit de ianuare şi înainte cu circa 8, 9 zile suntem anunţaţi că prima tranşă din februarie va fi diminuată cu 20 la sută şi nu cunosc calendarul de livrare pentru următoarele săptămâni. Da (n.r. răspunde la întrebarea dacă este precaut). Avem nevoie să asigurăm persoanele vaccinate în prima etapă, că vor primi rapelul. Nu putem să amestecăm lucrurile. Este un principiu pe care am mers de la început şi cu siguranţă îl vom respecta. Această situaţie se regăseşte, din nefericire, şi în alte ţări. Ţările care au accelerat campania de vaccinare se regăsesc în aceeaşi situaţie. Din păcate, sunt ţări care au fost puse în ipostaza să amâne rapelul”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Totuşi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19 susţine că de pe 16 februarie campania de vaccinare ar putea reveni la normal.

„Pe 15 februarie, vor veni 193.000 de doze de la Pfizer. Practic din 16 februarie estimăm că nu vom mai avea aceste sincope în activitatea de vaccinare. Planurile noastre sunt făcute doar pe baza vaccinului Pfizer”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici