Valeriu Şuhan, despre fostul şef DIPI implicat în trafic de droguri: Cui foloseşte povestea?

"În orice astfel de situaţii se derulează percheziţii domiciliare şi nu numai, la locuinţele oficiale sau nu, ale celor implicaţi, mă loveşte brusc imaginea vreunui stick rătăcit", spune Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară.

2072 afișări
Imaginea articolului Valeriu Şuhan, despre fostul şef DIPI implicat în trafic de droguri: Cui foloseşte povestea?

Valeriu Şuhan, despre fostul şef DIPI implicat în trafic de droguri: Cui foloseşte povestea?

Redăm integral comentariul lui Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, despre cazul fostului şef DIPI Gelu Oltean, arestat în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. Acesta este acuzat că alături de concubina sa şi un cetăţean britanic au organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

"O ştire cu adevărat, bombă ! Fostul şef al unui serviciu secret este reţinut şi apoi arestat pentru trafic de droguri de mare risc, în urma unei descinderi într-o locuinţă din Dâmboviţa. Ar mai fi implicaţi deasemenea, o doamnă şi un cetăţean străin. Cei în cauză, ar fi organizat "diferite reuniuni pentru consum de droguri". Totodată, se vorbeşte despre o clinică de "wellness" unde astfel de practici ar fi fost prezente. Asta e ceea ce ştim acum, sau mă rog, ceea ce ni se spune.

Eu însă, cam cârcotaş, mă-ntreb ( şi nu doar retoric ), cui prodest, cui bono, cui foloseşte povestea asta cu un fost şef de serviciu secret care s-a apucat brusc, lovit de dambla, să facă trafic de droguri... Desigur, ar folosi interesului legii, al apărării societăţii împotriva unor practici infracţionale extrem de grave, cum este traficul de droguri. Totuşi, îmi stăruie în minte formularea laconică a procurorilor cu privire la locul săvârşirii faptei, "într-o casă din Dâmboviţa".

Ei bine, această "casă" e de fapt, o clinică cu 44 locuri de cazare, piscină, spa, cabinete medicale, masaj, ce mai, o clinică de wellness. Păi, chiar aşa, la vedere, a ajuns să se facă traficul de droguri, iar fostul şef de serviciu secret a devenit atât de naiv ?! Poate, cine ştie, o fi dat în mintea copiilor...Dar, dacă mai fac un pas cu mintea şi mă gândesc că în orice astfel de situaţii se derulează percheziţii domiciliare şi nu numai, la locuinţele oficiale sau nu, ale celor implicaţi, mă loveşte brusc imaginea vreunui stick rătăcit cine-ştie-pe-unde sau al vreunui alt suport de informaţie ce poate fi de interes, nu neapărat secretă... Cum dracu' s-ajungi la ea totuşi, că ai încercat şi n-ai reuşit? N-ar fi bună o percheziţie? Ba da, dar cu ce ocazie? Iată, "ocazia" ! Adăugând şi coloratura asigurată de informaţia strecurată în presă, că doamna complice ar fi fost implicată şi în luare de mită pe vremea Guvernului Boc ( ! ) adică prin 2009, adică cu 10 ( zece ) ani în urmă, s-ar putea contura un tablou cu natură moartă.... din interese "superioare". Desigur, nu e neapărat să fie adevărat, e diar o ipoteză. A mea..."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
droguri,
dipi,
suhan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici