Vameşi, poliţişti şi contrabandişti ridicaţi în cadrul unei operaţiuni la punctele de frontieră, aduşi la Bucureşti cu elicoptere şi maşini - FOTO, VIDEO

Persoane ridicate în cadrul operaţiunii de la mai multe puncte de frontieră vor fi aduse, la Bucureşti, cu elicoptere şi maşini, pentru a fi audiate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, interogatoriile urmând să înceapă după ora 14.00.

392 afișări
Imaginea articolului Vameşi, poliţişti şi contrabandişti ridicaţi în cadrul unei operaţiuni la punctele de frontieră, aduşi la Bucureşti cu elicoptere şi maşini - FOTO, VIDEO

Vameşi, poliţişti şi contrabandişti ridicaţi în cadrul unei operaţiuni la punctele de frontieră, aduşi la Bucureşti cu elicoptere şi maşini (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Zece poliţişti de frontieră şi vameşi de la Vama Stamora Moraviţa suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări au fost urcaţi, marţi, într-un elicopter al MAI care a decolat spre Bucureşti, unde aceştia vor fi audiaţi, alţi cinci urmând să fie duşi în Capitală cu un alt elicopter

La ora transmiterii acestei ştiri, unul dintre elicoptere decolase de la Vama Stamora Moraviţa, în acesta fiind zece poliţişti de frontieră şi vameşi.

În cel de-al doilea elicopter ar urma să fie urcaţi alţi cinci vameşi şi poliţişti care vor fi aduşi în Capitală.

În timpul descinderilor a fost adus pentru a participa la percheziţii şi şeful Vămii Stamora Moraviţa, care nu se afla la locul de muncă, el fiind ridicat din locuinţa sa din Arad.

Video Stirileprotv.ro

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat din birourile vameşilor şi poliţiştilor de frontieră mai mulţi saci cu probe pe care i-au pus în maşini care au plecat din vamă.

La ora transmiterii acestei ştiri, două elicoptere MAI aterizaseră în apropierea Vămii Naidăş, cu acestea urmând să fie aduşi la Bucureşti, pentru a fi audiate la DNA, cel puţin 20 de vameşi şi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia. Punctul de trecere a frontierei Naidăş, care a fost închis, marţi, la ora 6.00, în urma descinderilor forţelor de ordine, a fost redeschis.

Două elicoptere ale MAI au aterizat, marţi, în jurul orei 9.00, şi în Vama Stamora Moraviţa, cu acestea urmând să fie aduşi la Bucureşti la audieri poliţişti de frontieră şi vameşi din acest punct vamal suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări din Serbia.

Peste o sută de persoane, vameşi, poliţişti, dar şi presupuşi traficanţi de ţigări, sunt vizate de descinderile care au avut loc, marţi, dimineaţă, la punctele de trecere a frontierei Stamora-Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin).

Potrivit unor surse judiciare, angajaţii celor două puncte de trecere ale frontierei au fost monitorizaţi mai multe luni, timp în care anchetatorii au strâns probe legate de contrabanda de ţigări netimbrate aduse din Serbia.

Conform surselor citate, la punctul de trecere al frontierei Stamora-Moraviţa, într-un schimb se câştigau aproximativ 5.000 de euro de la contrabandiştii de ţigări, banii fiind apoi împărţiţi între angajaţi.

Peste 130 de descinderi au început, marţi, de la ora 6.00, la locuinţele şi la locurile de muncă ale unor vameşi şi poliţişti de frontieră din zona de vest a ţării, într-o amplă anchetă coordonată de DNA privind corupţia la frontieră.

Acţiuni similare, la care participă aproximativ o mie de forţe de ordine, au loc şi în judeţele Argeş, Galaţi, Olt, Ilfov, Maramureş, Suceava, Dolj, Giurgiu şi Dâmboviţa, precum şi în Capitală, afirmă surse judiciare.

Acţiunea a început la ora 6.00, când zeci de poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi de procurori ai DNA, au descins în vămile Stamora Moraviţa, judeţul Timiş, şi Naidăş, judeţul Caraş - Severin, mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră fiind suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.

Vama Stamora Moraviţa, aflată la graniţa cu Serbia, a fost blocată, marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, după ce două autocare pline cu poliţişti şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au ajuns la punctul de trecere a frontierei.

Mai multe filtre au fost organizate de poliţişti şi jandarmi pe drumul dintre Timişoara şi Vama Stamora Mraviţa, iar descinderi au loc şi la locuinţele vameşilor şi poliţiştilor din municipiu.

În judeţul Caraş-Severin, zeci de mascaţi au descins la vama Naidăş, a cărei activitate a fost blocată, în timp ce pe drumurile din judeţ au fost organizate mai multe filtre.

Potrivit anchetatorilor, descinderi au loc şi în Reşiţa, la locuinţele vameşilor şi poliţiştilor de frontieră vizaţi de anchetatori.

Zeci de percheziţii şi descinderi au loc, marţi dimineaţă, la locuinţe din municipiul Piteşti, fiind vizate persoane suspectate de contrabandă cu ţigări aduse din Serbia pe la frontiera de vest.

Potrivit prefectului judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, acţiunea este organizată de lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi nu vizează activitatea angajaţilor Vămii Piteşti.

"Este o acţiunea care vizează persoanele suspectate că au făcut contrabandă cu ţigări, este o operaţiune în desfăşurare în Piteşti şi se fac percheziţii la casele suspecţilor. Acţiunea nu are legătură cu Vama Piteşti", a declarat Gheorghe Davidescu, prefectul judeţului Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile care au loc la locuinţe situate pe strada Ştrandului din Piteşti erau în desfăşurare, iar persoanele vizate urmează să fie duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Surse judiciare afirmă că au loc descinderi şi în alte zone din judeţul Argeş, tot la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Operaţiunea de marţi de la vămile din vestul ţării vine în urma descinderilor şi arestărilor a 59 de persoane implicate în corupţie şi contrabandă cu ţigări de la la punctul de frontieră Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici