Vanghelie către câţiva copii din Ferentari: Când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a vizitat, vineri, împreună cu vicepreşedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, o grădiniţă şi o şcoală din cartierul Ferentari, el prezentându-i oficialului european proiectele pe care le desfăşoară în ceea ce priveşte copiii romi.

1380 afișări
Imaginea articolului Vanghelie către câţiva copii din Ferentari: Când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm

Vanghelie către câţiva copii din Ferentari: Când vin ziariştii la noi, le dăm cadou un inel sau un ceas, nu le luăm (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vanghelie l-a invitat pe Swoboda la Bucureşti pentru a discuta despre noua strategie privind problematica romilor la nivel european, el exprimându-şi, în faţa vicepreşedintelui grupului socialist din PE, speranţa ca administraţia publică locală să fie inclusă în această strategie şi ca unul dintre proiectele importante să se facă în Sectorul 5.

"Încercăm să avem sprijinul vicepreşedintelui Swoboda pentru a obţine bani europeni - acum vrem să dovedim ce am reuşit să facem - şi ca să ne susţină ca administraţia locală să fie inclusă în viitoarea strategie. Sunt cu paşi mărunţi. Nimic nu se poate face rapid", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor în faţa grădiniţei de copii nr. 54 "Mihai Eminescu" de pe Calea Ferentari.

Împreună cu Swoboda, Vanghelie a vizitat sălile în care copii romi stăteau alături de copii români şi i-a prezentat oficialului european facilităţile pe care le-a adus în grădiniţă, cea mai importantă fiind un laborator cu 12 calculatoare dotate cu acces la internet.

După vizitarea grădiniţei, un ansamblu de copii romi preşcolari, în costume tradiţionale, a prezentat un dans specific, după care au purtat un dialog cu oaspeţii lor.

Vanghelie s-a împrietenit repede cu copiii, care ştiau că este primar.

"A venit aici cu domnul Swoboda să ne ajute - e un om foarte important - să schimbăm puţin faţa cartierului ăsta al nostru. Să rămână aşa, că suntem cei mai buni la bătaie, da? Avem cele mai frumoase fete, dar să schimbăm puţin zona, un pic, să nu mai zică cei de la presă că, dacă vin aici pe la noi, rămân fără inel, da? Că nu e aşa. Când vin, le dăm cadou un inel sau un ceas numai pentru faptul că au trecut pe la noi prin cartirer, da? Şi dacă ne supără îi şi batem! Dar doar dacă ne supără!", le-a spus Vanghelie râzând copiilor.

Vanghelie l-a evidenţiat pe "liderul de zonă" al copiilor.

"El e lider. Aici la noi e pe zone. Fiecare are importanţa lui. El este lider de zonă. De aia şi ştia că sunt Vanghelie, că e lider. Eu îi ajut ca să meargă lucurile ca lumea", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor.

După vizitarea grădiniţei, cei doi politicieni au vizitat şi şcoala nr. 135 tot din prelungirea Ferentari, unde un vizitat sălile de clasă şi au vizionat, de asemenea, un mini-spectacol al copiilor.

După spectacol, unul dintre copii a venit să-i ceară lui Vanghelie un autograf, dându-i un caiet de-al său. În condiiţiile în care liderul PSD Bucureşti a scris un timp îndelungat, un ziarist l-a întrebat dacă s-a apucat să-i facă temele copilului.

"Oamenii inteligenţi au semnături complicate", a replicat Vanghelie, contiuând să scrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici