Vanghelie, despre Liceul Bolintineanu: Sunt degajat. O să vedeţi că profesorul de religie e nevinovat

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor în legătură cu scandalul de la Liceul "Bolintineanu", că este "degajat" şi că profesorul de religie, consilier local la Sectorul 5 şi care ar fi colectat mita pentru Bacalaureat, este nevinovat.

423 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, despre Liceul Bolintineanu: Sunt degajat. O să vedeţi că profesorul de religie e nevinovat

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Când veţi găsi formule în care veţi considera că pot să am o problemă, vă răspund eu, vă caut eu pe voi. Când nu vă caut, înseamnă că sunt degajat", a răspuns Vanghelie întrebărilor jurnaliştilor.

El a apreciat că numele său a apărut în acest scandal pentru că este un nume "frumos" şi pentru că "vinde".

"E un nume frumos şi de aceea o să apară. Sunt sigur că şi dumneavoastră de aia mă daţi, am văzut că puneţi pe burtiere - şi dumneavoastră şi alte posturi - Vanghelie. Cred că vă place şi cred că se şi vinde", a adăugat Vanghelie.

El le-a solicitat jurnaliştilor să adreseze întrebări celor care ştiu despre ce este vorba în legătură cu Liceul "Bolintineanu".

"Întrebaţi-i pe cei care ştiu. Sunt atât de mulţi în măsură şi cred că dumneavoastră sunteţi cei care aţi observat cel mai bine. Sunt cei care sunt în măsură să răspundă, ei trebuie să răspundă pentru toate lucrurile, şi bune, şi rele. Fiecare în viaţa noastră răspunde pentru ceea ce face", a spus Vanghelie.

În ceea ce îl priveşte pe profeoul de religie, primarul Sectorului 5 şi-a manifestat convingerea că se va dovedi că acesta este nevinovat.

"Haideţi să lăsăm instituţiile, să vedem. Dar eu vă spun decât atât: că eu nu am nicio problemă, par eu a fi că nu sunt degajat? Haideţi să fim serioşi. Domnul respectiv eu vă asigur că o să vedeţi că este nevinovat. Unii au vrut să o rostogolim într-un fel, alţii au vrut să o rostogolim în alt fel", a spus Vanghelie.

Profesorul de religie de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Leonard Petre, care ar fi strâns bani de la elevi pentru mita la bacalaureat, este consilier local la Primăria Sectorului 5, dar şi-a păstrat catedra de la clasele a XII-a şi ora de dirigenţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici