Vaslui: Aproape 400 de angajaţi, disponibilizaţi colectiv în judeţul cu cel mai mare şomaj

Aproape 400 de angajaţi din domenii agriculturii şi construcţiilor vor fi disponibilizaţi colectiv odată cu întreruperea activităţii din cauza condiţiilor meteorologice, concedieri care vor avea loc în judeţul cu cea mai mare rată a şomajului din ţară în ultimele luni, respectiv peste 10 la sută.

158 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Aproape 400 de angajaţi, disponibilizaţi colectiv în judeţul cu cel mai mare şomaj

Vaslui: Aproape 400 de angajaţi, disponibilizaţi colectiv în judeţul cu cel mai mare şomaj (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, concedierile colective în cazul celor 389 de angajaţi vor fi făcute de trei societăţi comerciale, două din municipiul Bârlad şi una din oraşul Vaslui, odată cu restrângerea activităţii pe perioada sezonului rece, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Majoritatea salariaţi care vor pleca în şomaj, respectiv 361 de persoane, lucrează în agricultură, restul angajaţilor fiind din domeniul construcţiilor.

"Toţi cei care vor pleca în şomaj vor beneficia de o indemnizaţie de până în 500 de lei care se va acorda pe o perioadă de şase, nouă sau douăsprezece luni, în funcţie de vechimea fiecăruia în muncă. Este posibil ca parte din cei disponibilizaţi să revină în activitate în primăvara anului viitor, odată cu reluarea lucrărilor în domeniile agricultură şi construcţii”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

Disponibilizarea colectivă a celor 389 de salariaţi va creşte numărul de şomeri în Vaslui, judeţ care şi aşa se află pe primul loc în ţară la acest capitol, cu o rată a şomajului de peste 10 la sută în ultimele luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici