Vaslui: Asistenta maternală care a bătut o fetiţă de 3 ani pe care o avea în plasament, fără atestat

Asistenta maternală din localitatea vasluiană Perieni, cercetată după ce a bătut o fetiţă de trei ani pe care o avea în plasament, copila fiind internată în spital, a rămas fără atestat de asistent maternal profesionist, ceea ce a determinat încetarea contractului cu DGASPC Vaslui.

213 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Asistenta maternală care a bătut o fetiţă de 3 ani pe care o avea în plasament, fără atestat

Vaslui: Asistenta maternală care a bătut o fetiţă de 3 ani pe care o avea în plasament, fără atestat (Imagine: Shutterstock)

Comisia constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui şi întrunită vineri în regim de urgenţă a decis să îi retragă atestatul de asistent maternal profesionist femeii de 30 de ani cercetată după ce a bătut o fetiţă de trei ani pe care o avea în plasament din iunie 2014.

”Datele preliminare ale anchetei relevă că asistentul maternal profesionist a utilizat pedepse corporale în vederea disciplinării fetiţei de trei ani pe care o avea în plasament, copil ce nu are încă dobândit control sfincterian. Asistentul maternal admite că i-a dat copilului câteva palme, însă afirmă că nu îşi explică starea sa actuală. Tânăra era angajată în baza unei legi speciale, condiţionată de acel atestat de asistent maternal profesionist. Odată cu retragerea atestatului, implicit i-a încetat şi contractul de muncă”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Pe lângă desfacerea contractului de muncă, reprezentanţii DGASPC Vaslui au făcut plângere penală împotriva femeii, pe numele acesteia existând deja un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Fetiţa de trei ani se află în continuare internată la secţia de chirurgie a Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Copila a fost preluată, joi, de la asistentul maternal de către reprezentanţii DGASPC Vaslui şi transportată la spital în urma unei reclamaţii anonime care sesiza că fetiţa a fost supusă unor abuzuri fizice.

Fetiţa a fost transportată iniţial la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, medicii stabilind că are o contuzie toraco-abdominală. Ulterior, ea a fost transferată la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Bârlad, poliţiştii vasluieni au început cercetările în acest caz, întocmind dosar penal pe numele asistentei maternale.

”Având în vedere starea fetiţei, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului. Se vor desfăşura cercetări pentru a se stabili cu exactitate starea de fapt a celor sesizate”, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Fratele mai mare al fetiţei, în vârstă de opt ani, care se afla în plasament la aceeaşi asistentă maternală, a fost preluat de reprezentanţii DGASPC Vaslui, fiind internat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad până la finalizarea anchetei în acest caz.

După externarea copilei, cei doi fraţi vor fi daţi în plasament la o nouă familie ce va fi identificată, între timp, de către reprezentanţii DGASPC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici