Video Vaslui: Cei trei copii găsiţi în casă flămânzi şi murdari vor fi scoşi din familie - VIDEO

Cei trei copii cu vârste cuprinse între cinci luni şi patru ani din localitatea vasluiană Grumezoaia, găsiţi în casă abandonaţi, bolnavi, flămânzi şi murdari, vor fi scoşi din familie cu ordonanţă preşedinţială, doi dintre ei fiind deja daţi în grija unui asistent maternal.

2104 afișări

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au decis ca cei trei fraţi din localitatea vasluiană Grumezoaia să fie scoşi cu ordonanţă preşedinţială din familie, iar părinţii să fie decăzuţi din drepturi.

Potrivit prefectului, în acest caz a fost făcută o anchetă socială, în urma căreia s-a stabilit că micuţii nu pot rămâne în familie, fiind deja începute procedurile pentru scoaterea lor din mediul familial cu ordonanţă preşedinţială, părinţii nefiind de acord să-şi dea copii în grija statului.

Doi dintre copii, de doi şi patru ani au fost deja daţi în grija unui asistent maternal.

“Cei trei fraţi vor fi scoşi cu ordonanţă preşedinţială din familie şi asta pentru că părinţii se opun, nu vor să-i dea în grija statului, deşi îi neglijează sistematic. Tatăl micuţilor chiar a fost agresiv cu echipajul medical care a intervenit. Rămân fără alocaţiile copiilor, singura sursă de venit, de asta au astfel de reacţii. Până ce instanţa va lua o decizie în caz, fraţii mai mari au fost deja daţi în grija unui asistent maternal din localitatea Grumezoaia, iar cel mic, de cinci luni, a rămas în continuare internat în spital alături de mama sa”, a spus Daniel Olteanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, trei copii cu vârste cuprinse între cinci luni şi patru ani din localitatea vasluiană Grumezoaia au fost găsiţi abandonaţi în casă, bolnavi, flămânzi şi murdari. Vecinii au sunat imediat la 112 şi au cerut ajutor, dar în momentul în care ambulanţa a sosit la faţa locului, s-au întors şi părinţii acasă. Aceştia au refuzat să lase echipajul medical să intervină. În cele din urmă, cei trei copii, o fetiţă de cinci luni, un băieţel de doi ani şi un altul de patru ani, au fost duşi la Spitalul Huşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici