Vaslui: Cinci drumuri sunt înzăpezite în continuare, iar 11 localităţi nu au energie electrică

Cinci drumuri judeţene din Vaslui sunt în continuare blocate miercuri, din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente, iar 11 localităţi nu au energie electrică, unele chiar şi de 72 de ore, o situaţie similară fiind şi în judeţele Buzău şi Brăila, unde 31 de localităţi sunt nealimentate cu energie.

342 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Cinci drumuri sunt înzăpezite în continuare, iar 11 localităţi nu au energie electrică

Vaslui: Cinci drumuri sunt înzăpezite în continuare, iar 11 localităţi nu au energie electrică (Imagine: Gabriel Fluerariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Prefecturii Vaslui, traficul rutier este în continuare blocat pe cinci drumuri judeţene, respectiv DJ247 Codăeşti – Dăneşti, DJ 245A Lipovăţ – Bogdana, DJ248 Arsura – Ghermăneşti, DJ248B Negreşti – limită judeţul Iaşi şi DJ244K Olteneşti – Vineţeşti – Zgura, iar pe cele deszăpezite se circulă cu dificultate.

De asemenea, 11 localităţi sunt fără energie electrică, unele dintre ele, precum Lacu Babei, Teişoru, Doagele şi Vinderei, fiind în această situaţie de mai bine de 72 de ore.

Autorităţile vasluiene fac apel la populaţia din zonele cu probleme să nu plece la drum pentru că riscă să rămână cu maşinile blocate în nămeţi.

Miercuri, sunt nealimentate cu energie electrică şi 31 de localităţi din judeţele Buzău şi Brăila.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Electrica Buzău, Mihaela Lungu, sudul judeţului este cel mai afectat de vântul care suflă cu putere, generând avarii la nouă linii electrice. Astfel, în judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică 20 de localităţi, între care Mărăcineni, Vadu Paşii, Săgeata, Amaru, Luciu, Largu, Caragele, Glodeanu Siliştea şi Glodeanu Sărat.

În judeţul Buzău, vântul suflă cu putere şi spulberă zăpada care reduce extrem de mult vizibilitatea, însă nu sunt drumuri blocate.

Şi în judeţul Brăila vântul puternic a lăsat fără energie electrică 11 localităţi, între care Ioneşti, Batogu, Olăneasca, Salcia Tudor, Gulianca, Şuteşti, Tătaru Cuza Vodă şi Jogălniceanu. Majoritatea localităţilor nealimentate cu energie elecrică se află în vestul judeţului Brăila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici