Vaslui: Comisar de poliţie, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă

Un comisar de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă şi deţinere, fără drept, de articole pirotehnice.

137 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Comisar de poliţie, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă

Vaslui: Comisar de poliţie, condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)

La un an de la trimiterea sa în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, comisarul Ioan Gabriel Anton, fost şef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) din cadrul IPJ Vaslui, a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Totodată, magistraţii ieşeni l-au condamnat în acelaşi dosar la alte trei luni de închisoare cu suspendare pentru deţinere, fără drept, de articole pirotehnice,

În final, conform Codului Penal, cele două sentinţe au fost contopite în pedeapsa cea mai grea, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit probelor depuse la dosar de către procurorii DNA pe baza cărora a fost dată sentinţa, comisarul de poliţie Ioan Gabriel Anton i-a solicitat unui om de afaceri din oraşul vasluian Murgeni, Tasi Stoica, în lunile septembrie şi octombrie 2010, să identifice persoanele care doreau să obţină permis de vânător şi să pretindă de la fiecare câte 500 de euro. În schimbul acestei sume, se arată în probatoriu, şeful SAESP din cadrul IPJ Vaslui a afirmat că poate interveni pe lângă conducerea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vaslui pentru a le facilita candidaţilor promovarea examenului pentru obţinerea permisului de vânătoare, care a avut loc pe 15 ianuarie 2011. Mai mult decât atât, procurorii au demonstrat în faţa instanţei că, în aceeaşi perioadă a lui 2010, Ioan Gabriel Anton a primit suma de 500 de euro de la Sandu Eugen Moise, un candidat la acelaşi examen, banii ajungând la şeful SAESP din cadrul IPJ Vaslui tot prin intermediul lui Tasi Stoica. În schimbul celor 500 de euro, Ioan Gabriel Anton ar fi promis că va interveni pe lângă factorii de decizie la examenul pentru obţinerea permisului de vânător permanent.

În ceea ce priveşte cea de-a doua condamnare a magistraţilor ieşeni, aceasta vine în urma găsirii la domiciliul şefului Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Vaslui, în 15 ianuarie 2011, a unui număr de 22 de obiecte pirotehnice, pe care Ioan Gabriel Anton le deţinea fără drept.

Odată cu trimiterea sa în judecată la sfârşitul lunii martie 2011, Ioan Gabirel Anton a fost eliberat din funcţia de şef al Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, fiind pus la dispoziţia şefului IPJ Vaslui. De atunci, comisarul Anton lucrează în cadrul Serviciului de Ordine Publică a IPJ Vaslui, el putând fi destituit odată cu rămânerea definitivă şi irevocabilă a condamnării dată de către magistraţii ieşeni.

Sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile, aşa cum prevede legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici