Vaslui: Învăţătoarea care a bătut cu o nuia la palmă 15 copii de clasa întâi şi-a dat demisia

Învăţătoarea din localitatea vasluiană Pungeşti, care a bătut cu o nuia la palmă 15 copii de clasa întâi pe motiv că nu şi-au făcut temele, şi-a dat demisia din funcţie şi a solicitat pensionarea anticipată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

303 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Învăţătoarea care a bătut cu o nuia la palmă 15 copii de clasa întâi şi-a dat demisia

Vaslui: Învăţătoarea care a bătut cu o nuia la palmă 15 copii de clasa întâi şi-a dat demisia (Imagine: Shutterstock)

Cadrul didactic şi-a dat demisia din funcţie şi a depus o cerere de a ieşi la pensie anticipat, cu mai puţin de un an înainte de a îndeplini condiţiile de pensionare pentru limita legală de vârstă.

"Este varianta cea mai fericită, pentru şcoală, părinţi şi, mai ales, pentru învăţătoare, care este un om bolnav ce trebuie să se îngrijească de sănătatea sa. Odată cu ieşirea la pensie, nu se va mai aplica nici sancţiunea de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni stabilită de comisia de disciplină care a analizat comportamentul agresiv al acestui cadru didactic faţă de elevi”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Placinta.

ISJ Vaslui a declanşat, la mijlocul săptămânii trecute, o anchetă la şcoala din Pungeşti, după ce părinţii mai multor elevi de clasa întâi au reclamat că învăţătoare i-a bătut la palmă în timpul orelor, pe motiv că nu şi-au făcut temele.

În urma cercetărilor, inspectorii ISJ au constatat că sesizările părinţilor se confirmă, 15 elevi de clasa întâi fiind loviţi la palmă cu o nuia de către cadrul didactic, pe motiv că nu-şi făcuseră temele la aritmetică. Cu excepţia unui singur copil, ceilalţi 15 elevi au fost bătuţi de către învăţătoare, cunoscută cu probleme medicale şi care a fost suspendată din activitate zece zile.

Ea nu a putut fi audiată pe motiv că nu a mai venit la şcoală după ce a fost suspendată din activitate.

"Cadrul didactic în cauză este cunoscut cu probleme medicale, fiind operată de două ori pe creier. Femeia este în ultimul an de activitate şi recomandat ar fi să nu mai revină în activitate, ci să-şi rezolve problemele de sănătate, mai ales că părinţii spun că învăţătoarea a mai avut accese de furie în faţa elevilor. Oricum, dacă va dori să revină în activitate, nu o va putea face fără avizul medicului de medicină muncii, care îşi va asuma răspunderea pentru acel document”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici