Vaslui: Patron condamnat la închisoare cu executare după ce a dat mită vin şi un parfum

Patronul unei firme din Bârlad a fost condamnat, marţi, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru dare de mită, după ce, în vara anului trecut, a dat mită unor comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu suma de 10.000 de lei, o cantitate de vin şi un parfum, pentru a scăpa de o amendă.

484 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Patron condamnat la închisoare cu executare după ce a dat mită vin şi un parfum

Vaslui: Patron condamnat la închisoare cu executare după ce a dat mită vin şi un parfum (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pe Marian Blembea, patronul unei firme din municipiul Bârlad, pentru dare de mită, într-un dosar instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vara anului trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Omul de afaceri bârlădean este acuzat că, pe 24 iulie 2014, a oferit suma de 10.000 de lei unui comisar al Gărzii Naţionale de Mediu, precum şi o cantitate de vin. De asemenea, Blembea i-ar fi dat unei colege de-a comisarului un parfum, toate bunurile fiind oferite pentru a scăpa de o amendă ce urma să-i fie aplicată de către cei doi comisari.

"Pentru suma de bani şi bunurile primite, cei doi comisari, care realizau un control de specialitate la un punct de lucru al firmei administrate de inculpat, trebuiau să efectueze un act contrar atribuţiilor lor de serviciu, în sensul de a nu menţiona în procesul-verbal toate neregulile constatate şi de a nu aplica o amendă contravenţională în cuantumul prevăzut de lege”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Reţinut iniţial de către procurori, Marian Blembea a fost arestat preventiv pe 26 iulie 2014, măsură menţinută până în urmă cu o lună, când judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus arestul la domiciliu pentru omul de afaceri bârlădean.

Hotărârea Tribunalului Vaslui, de condamnare a lui Marian Blembea la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici