Vaslui: Patru elevi au ajuns la spital după ce maşina care îi ducea la şcoală a intrat într-un copac

Patru elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, din localitatea vasluiană Băcani, au ajuns la spital, vineri dimineaţă, unul dintre copii fiind în stare critică, după ce maşina care îi ducea la şcoală a într-un copac, iar după producerea accidentului şoferul a plecat de la faţa locului.

446 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Patru elevi au ajuns la spital după ce maşina care îi ducea la şcoală a intrat într-un copac

Vaslui: Patru elevi au ajuns la spital după ce maşina care îi ducea la şcoală a intrat într-un copac (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Primele cercetări ale poliţiştilor vasluieni arată că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed de către şoferul maşinii în care se aflau şase elevi din Bacăni care urmau să ajungă la o unitate de învăţământ din municipiul Bârlad.

La intrarea în Bârlad, şoferul a depăşit un autoturism, iar la revenirea pe banda sa de mers a pierdut controlul volanului, maşina intrând într-un copac de pe marginea şoselei.

În urma impactului, patru din cei şase adolescenţi au fost răniţi, fiind preluaţi de mai multe ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Potrivit medicilor, una dintre victime - o adolescentă de 16 ani - este în comă.

"La spital au ajuns trei fete şi un băiat cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani. Din păcate, una dintre victime, o elevă de 16 ani, se află în comă de gradul al patrulea, starea sa fiind critică. În prezent, se organizează transferul acestei paciente la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi elevi, starea lor este bună, aparent, dar încă sunt în curs de evaluare medicală", a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Potrivit poliţiştilor, după producerea accidentului, şoferul a plecat de la faţa locului.

"Şoferul a plecat de la locul accidentului imediat după producerea acestuia, fiind găsit ulterior de către poliţişti. Din spusele lui, şoferul a plecat pe jos spre Băcani după ce a suferit un şoc în urma accidentului, crezând că una dintre victime este decedată", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni vor întocmi dosar penal în acest caz pe numele şoferului.

De asemenea, poliţiştii urmează să stabilească dacă maşina implicată în accident, care avea şase locuri pentru pasageri, este destinată transportului şcolar şi dacă aparţine primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici