Vaslui: Peste 2.500 de monede, pistoale, cărţi şi icoane, ridicate de poliţişti de la un colecţionar

Peste 2.500 de monede, cărţi vechi, icoane, pistoale şi cartuşe, care ar face parte din Patrimoniul Cultural Naţional, au fost ridicate de poliţişti de la un colecţionar în vârstă de 75 de ani, din Bârlad, cercetat acum pentru furt întrucât nu deţine documente pentru bunurile respective.

420 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 2.500 de monede, pistoale, cărţi şi icoane, ridicate de poliţişti de la un colecţionar

Vaslui: Peste 2.500 de monede, pistoale, cărţi şi icoane, ridicate de poliţişti de la un colecţionar (Imagine: Hepta)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, peste 2.500 de obiecte - monede, cărţi, icoane, pistoale şi cartuşe, topoare din bronz şi piatră - au fost ridicate în urma a două percheziţii desfăşurate de poliţiştii criminalişti la locuinţele colecţionarului Costică Giurcanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bunurile, despre care există suspiciuni că fac parte din Patrimoniul Cultural Naţional, erau deţinute de colecţionarul din Bârlad fără documente legale, motiv pentru care bărbatul de 75 de ani este cercetat acum pentru furt.

"Toate bunurile ridicate în urma percheziţiilor vor fi supuse unor expertize, în funcţie de rezultate fiind posibil să fie extinse cercetările în acest caz. Totodată, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările pentru a se stabili în ce condiţii a intrat bărbatul în posesia respectivelor obiecte", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Profesorul Costică Giurcanu este preşedintele Filialei Bârlad a Asociaţiei Numismatice din România şi a declarat poliţiştilor că a adunat cele peste 2.500 de obiecte de colecţie în decursul a peste jumătate de secol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici