Vaslui: Tavanul unei şcoli construite în noiembrie, unde cursurile se desfăşurau ilegal, s-a prăbuşit

O bucată din tavanul unei şcoli din judeţul Vaslui construite în noiembrie şi unde cursurile se desfăşurau ilegal s-a prăbuşit, fără ca elevii şi cadrele didactice din sala unde s-a produs incidentul să fie răniţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

489 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Tavanul unei şcoli construite în noiembrie, unde cursurile se desfăşurau ilegal, s-a prăbuşit

Vaslui:Tavanul unei şcoli construite în noiembrie, unde cursurile se desfăşurau ilegal, s-a prăbuşit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni la şcoala recent construită din localitatea Arsura, însă acesta a fost raportat cu o zi întârziere, când s-a decis şi declanşarea unei anchete.

Conform informaţiilor oferite de inspectorii şcolari care au mers, miercuri, la unitatea de învăţământ, tavanul dintr-o sală de clasă unde aveau loc ore s-a prăbuşit, după ce s-ar fi desprins din cauza vântului puternic.

În acel moment, în clasa respectivă se aflau o profesoară şi o învăţătoare, precum şi elevi, care însă nu au fost răniţi. De altfel, incidentul a avut loc la scurt timp după terminarea orelor.

”Cei aproximativ o sută de elevi din Arsura s-au mutat în şcoala nou construită pe 10 noiembrie, fără ca lucrările la clădire să fie finalizate şi fără ca cei din conducerea şcolii să anunţe Inspectoratul Şcolar, aşa cum aveau obligaţia. Directorul şcolii coordonatoare, împreună cu primarul, au dorit să ofere confort elevilor şi, în consecinţă, au decis să aducă acolo copiii, în loc să facă naveta într-un sat vecin. Însă, constructorul nu predase lucrarea, în condiţiile în care mai sunt de executat lucrări la exteriorul clădirii, inclusiv în pod”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul de zonă de la ISJ Vaslui, Maria Robu.

Cei aproximativ o sută de elevi de la şcoala din Arsura au fost transportaţi, miercuri, din nou cu microbuzul şcolar la unitatea de învăţământ din satul vecin, Pâhneşti, situat la patru kilometri.

În fapt, copiii au revenit la unitatea de învăţământ unde au început anul şcolar şi unde învăţaseră până în urmă cu o săptămână, când au fost mutaţi în şcoala nouă.

Şcoala din Arsura, unde tavanul unei săli de clasă s-a prăbuşit, va fi dată în folosinţă în luna decembrie, au anunţat reprezentanţii firmei de construcţii.

Lucrările de construcţie a unităţii de învăţământ au costat 700.000 de lei, banii fiind de la Guvern şi Consiliul Judeţean Vaslui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici