Vaslui:Toate şcolile din mediul rural, închise două zile din cauza viscolului, se redeschid miercuri

Toate cele peste 600 de şcoli şi grădiniţe din mediul rural din judeţul Vaslui vor fi redeschise, miercuri, după două zile în care cursurile au fost suspendate din cauza viscolului, elevii urmând să recupereze orele pierdute în baza unui grafic stabilit de fiecare unitate de învăţământ.

113 afișări
Imaginea articolului Vaslui:Toate şcolile din mediul rural, închise două zile din cauza viscolului, se redeschid miercuri

Vaslui:Toate şcolile din mediul rural, închise două zile din cauza viscolului, se redeschid miercuri (Imagine: Shutterstock)

Toţi elevii şi profesorii din judeţul Vaslui vor merge, din nou, la cursuri, miercuri, după ce unităţile şcolare din mediul rural au fost închise timp de două zile, printr-o decizie a Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe fondul problemelor create de viscol.

Cadrele didactice şi elevii vor fi nevoiţi să recupereze orele neefectuate în cele două zile în care au stat acasă.

"Aşa cum s-a întâmplat şi în anii din urmă, când au fost cursuri suspendate, fiecare unitate de învăţământ va trebui să stabilească un grafic de recuperare a cursurilor neefectuate. Astfel, elevii şi cadrele didactice pot veni la şcoală sâmbăta sau programul poate fi prelungit în cursul săptămânii", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Orele pierdute în zilele de luni şi marţi vor trebui recuperate până la sfârşitul anului şcolar.

Cursurile au fost suspendate luni, din cauza vremii, în toate şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

De asemenea, luni au fost suspendate parţial cursurile în alte nouă judeţe, respectiv: Vaslui (unităţile de învăţământ din mediul rural); Brăila (şcolile din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei); Galaţi (toate unităţile de învăţământ din mediul rural); Constanţa (toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia); Dâmboviţa (15 unităţi de învăţământ); Olt (27 de unităţi de învăţământ); Argeş (şase unităţi de învăţământ din localităţile Ungheni, Ciomăgeşti, Uda, Moşoaia şi Băbana); Alba (o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori); Harghita (o unitate de învăţământ).

În judeţul Vaslui, cursurile au fost suspendate şi marţi în toate unităţile de învăţământ din mediul rural, dar şi în cele din oraşul Murgeni, din cauza viscolului şi a temperaturilor scăzute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici