Vaslui: Vânător rănit grav la o partidă de vânătoare, după ce a fost împuşcat de un coleg

Un vânător în vârstă de 57 de ani, din localitatea vasluiană Epureni, a ajuns în stare gravă la spital, sâmbătă, după ce a fost împuşcat de un coleg în timpul unei partide de vânătoare de mistreţi, victima fiind transportată la un magazin de către ceilalţi colegi până la sosirea ambulanţei.

263 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Vânător rănit grav la o partidă de vânătoare, după ce a fost împuşcat de un coleg

Vaslui: Vânător rănit grav la o partidă de vânătoare, după ce a fost împuşcat de un coleg (Imagine: Valentina Sarosi/ Mediafax Foto)

Potrivit primelor informaţii oferite de către poliţiştii vasluieni, bărbatul ar fi fost împuşcat din greşeală în gamba piciorului drept de un alt vânător, în timp ce acesta încerca să doboare un mistreţ, la o partidă legală de vânătoare organizată pe fondul de la Bursuci, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, cei doi vânători se aflau pe acelaşi aliniament în momentul în care animalul s-a interpus între aceştia, fără ca să fi fost împuşcat.

Imediat după ce a fost rănit, unul din cei 15 bărbaţi care participau la partida de vânătoare a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"Până la sosirea ambulanţei, vânătorii au transportat persoana împuşcată până la un magazin din satul Bursuci, în condiţiile în care autosanitara nu putea ajunge acolo unde a avut loc incidentul din cauza terenului accidentat. După stabilizarea sa, victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX medicul Dan Ungureanu, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui.

Poliţiştii vasluieni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au început o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii a avut loc incidentul.

Pe numele vânătorului care şi-a rănit colegul, un bărbat de 47 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Acesta este al doilea incident la vânătoare petrecut în ultima lună în judeţul Vaslui, după ce un gonaş a fost împuşcat mortal de un vânător în condiţii asemănătoare, după ce bărbatul a tras cu puşca tot spre un mistreţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici