Vaslui: Zeci de kilograme de salam din Germania fără documente de conformitate, retrase din magazine

Peste 35 de kilograme de salam importat din Germania fără documente de conformitate au fost descoperite de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor în trei supermarketuri din municipiul Vaslui, produsele fiind retrase de la comercializare.

127 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Zeci de kilograme de salam din Germania fără documente de conformitate, retrase din magazine

Vaslui: Zeci de kilograme de salam din Germania fără documente de conformitate, retrase din magazine (Imagine: Shutterstock)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a retras de la vânzare din trei supermarketuri o cantitate de 37 de kilograme de salam importat din Germania şi reambalat în fabrici din România, după ce inspectorii au constatat că nu există documente de conformitate, produsele provenind din acelaşi loturi cu probleme legate de termenul de valabilitate descoperite şi în alte judeţe din ţară.

"Comisarii noştri au urmărit în timpul controalelor acele sortimente de produse indicate de Autoritate Naţională pentru Protecţia Consumatorilor printr-un ordin transmis în teritoriu. Produsele, aşa cum apar la vânzare pe rafturi, sunt în termenul de valabilitate indicat pe etichetă, însă administratorii supermarketurilor nu ne-au putut indica documentele de conformitate. Noi le-am dat termen să ne prezinte aceste acte şi, în caz că nu o vor face, se prezumă automat că sunt vinovaţi”, a declarat, marţi, şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Potrivit acestuia, în cazul în care nu vor fi prezente documente de conformitate, salamul va fi retras definitiv de la vânzare, iar supermarketurile vor fi amendate în limitele prevăzute de lege.

ANPC a început, joi, un control în toată ţara care a avut ca obiect verificarea calităţii unor produse alimentare (salam feliat ambalat în vid, capete de salam în vid, dar şi alte mezeluri), ca urmare a sesizării unui bărbat din judeţul Timiş privind salam feliat ambalat în vid care avea semne evidente de alterare.

În urma controalelor de joi şi vineri au fost retrase din magazine peste 3,4 tone de mezeluri şi au fost aplicate amenzi de 370.000 de lei.

Inspectorii ANPC au constatat nereguli la trei firme din judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu, care ambalau salam produs într-o altă ţară UE, ce era comercializat sub diferite mărci. Potrivit reprezentanţilor ANPC, produsul era adus în ţară în bune condiţii, dar ambalarea era necorespunzătoare, ducând la alterarea produsului, iar termenul de valabilitate al produsului ar fi fost prelungit de firma de ambalare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici