Vasluian condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, după ce a tâlhărit doi bătrâni, unul murind

Un tânăr de 22 de ani, din localitatea vasluiană Popeşti, a fost condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare după ce, împreună cu un prieten, a bătut doi bătrâni cărora le-a luat din casă 10.800 de lei, una dintre victime murind ulterior la spital, însă decizia instanţei nu este definitivă.

322 afișări
Imaginea articolului Vasluian condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, după ce a tâlhărit doi bătrâni, unul murind

Vasluian condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, după ce a tâlhărit doi bătrâni, unul murind (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare pe Ionuţ Andrei Bălu pentru tâlhărie şi tâlhărie urmată de moartea victimei, după ce, împreună cu un prieten, a bătut doi bătrâni şi le-a luat un telefon mobil şi 10.800 de lei pe care îi aveau în casă.

Astfel, magistraţii vasluieni l-au condamnat pe tânărul de 22 de ani, din Popeşti, la şase ani şi jumătate de închisoare pentru tâlhărie, victimă fiind o femeie de 80 de ani, şi la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, după ce un bărbat de 83 de ani a murit la un spital din Iaşi din cauza leziunilor suferite.

Instanţa a contopit cele două pedepse şi, la sentinţa cea mai mare, a adăugat un spor de doi ani şi două luni, reprezentând o treime din cea de-a doua condamnare. În plus, judecătorii au ţinut cont şi de o altă pedeapsă, de doi ani şi patru luni, dată în martie 2013, de Judecătoria Târgu Bujor, pentru furt.

Astfel, în final, tânărul a primit o pedeapsă de 16 ani şi jumătate de închisoare.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe tânăr să achite despăgubiri materiale în sumă de 20.000 de lei, reprezentând cheltuielile cu înmormântarea bătrânului.

Sentinţa dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit rechizitoriului, Andrei Bălu şi prietenul său, condamnat definitiv în acelaşi dosar la şapte ani şi două luni de închisoare, au intrat în locuinţa celor doi bătrâni din Boţeşti, în noaptea de 24 octombrie 2013, având feţele acoperite cu cagule pentru a nu fi recunoscuţi. După ce i-au lovit cu pumnii şi picioarele pe cei doi bătrâni, au luat din casă suma de 10.800 de lei, precum şi un telefon mobil. Ulterior, victimele tâlhăriei au fost transportate la Spitalul Municipal Huşi, unde au primit îngrijiri medicale. Bărbatul de 83 de ani a fost transferat la un spital din Iaşi, unde a murit din cauza traumatismelor grave suferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici