Video Venit la Tribunal în scaun cu rotile, Vîntu anunţă că începe vânătoarea împotriva lui Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu a venit marţi la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, el spunând că începe vânătoarea împotriva preşedintelui, pentru că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu.

113 afișări

Sorin Ovidiu Vîntu a lipsit de la ultimele trei termene din dosarul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, pentru că înaintea datelor programate pentru judecată s-a internat în spital, ultima dată pentru o fractură la rotulă.

Omul de afaceri s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile.

El a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că regimul lui Traian Băsescu a pornit o vânătoare împotriva lui, motiv pentru care "de astăzi" şi el porneşte un război împotriva preşedintelui.

"Vreau să vă anunţ încă o dată că acest proces nu are legătură cu justiţia. Este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul lui Traian Băsescu. Domnia sa a pornit o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive ale statului. Vreau să vă comunic că începând de azi şi eu am decis să deschid o vânătoare cruntă împotriva domniei sale şi a tuturor celor care îl sprijină", a declarat Vîntu la ieşirea din sala de judecată.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, în faţa judecătorului Camelia Bogdan, că nu are încredere în judecata ei şi că nu vrea să fie audiat de acest magistrat.

Vîntu a spus că nu doreşte să dea o declaraţie în faţa magistratului care prezidează cauza, judecătorul Camelia Bogdan. Aceasta l-a întrebat dacă face cerere de recuzare împotriva sa.

Unul dintre avocaţii lui Vîntu a intervenit şi a spus că apărarea cere recuzarea instanţei pe motiv că judecătorul Camelia Bogdan ar fi fiica unuia dintre păgubiţii FNI, Nicolae Bogdan, care s-ar regăsi şi ca parte civilă în dosarul privind prăbuşirea Fondului de Investiţii şi în care a fost condamnat Nicolae Popa.

Avocaţii i-au spus judecătorului că doresc să se pronunţe pe cererea lui Sorin Ovidiu Vîntu de a părăsi sala de judecată, în contextul în care el şi-a exprimat clar poziţia că nu doreşte să facă declaraţie în acest moment şi că personal nu are întrebări de adresat martorilor.

Instanţa a admis cererea ca Sorin Ovidiu Vîntu să părăsească sala de judecată, iar Tribunalul Bucureşti urmează să dezbată în cursul zilei de marţi cererea de recuzare făcută de avocaţii omului de afaceri. Astfel, se va constitui un nou complet de judecată care va dezbate şi soluţiona această cerere de recuzare, urmând ca procesul să se reia în cursul zilei de marţi.

La ultimul termen de judecată, din 25 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie judecarea procesului lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce a luat act că acesta este internat în spital.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici