Vergu: I-am oferit gratuit consultanţă lui Funeriu pentru PE, apoi fiul meu i-a devenit asistent

Melania Mandas Vergu, fost consilier al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, că firma pe care o deţine alături de fiul ei i-a oferit actualului ministru, gratuit, consultanţă politică în campania pentru PE, după care fiul ei i-a devenit acestuia asistent la Bruxelles.

83 afișări
Imaginea articolului Vergu: I-am oferit gratuit consultanţă lui Funeriu pentru PE, apoi fiul meu i-a devenit asistent

Vergu: I-am oferit gratuit consultanţă lui Funeriu pentru PE, apoi fiul meu i-a devenit asistent (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

"Într-adevăr, l-am consiliat pe domnul Funeriu în campania pentru Parlamentul European, însă nu a fost un act remunerat. Atât eu, cât şi fiul meu, ne-am implicat în ceea ce dumneavoastră numiţi consultanţă politică pentru domnul Funeriu la acel moment. În fapt, i-am dat nişte sfaturi. Şi este esenţial să subliniez că i le-am dat gratis. Mai sunt şi proşti ca mine pe lumea asta, care fac lucruri gratis, din prietenie", a declarat Vergu agenţiei MEDIAFAX.

Fostul consilier al actualului ministru al Educaţiei a spus că, după ce Funeriu a ajuns la Bruxelles, fiul ei a devenit unul dintre asistenţii acestuia.

"Vă rog să nu insinuaţi că ar exista o legătură între cele două chestiuni. Fiul meu a absolvit două facultăţi şi este un tânăr extrem de bine pregătit, cu care mă mândresc. Este specialist în domeniul telecomunicaţiilor şi în acest segment l-a consiliat pe europarlamentarul de la acel moment Daniel Funeriu", a declarat Vergu.

Fostul consilier al lui Funeriu a mai spus că îl cunoaşte pe actualul ministru al Educaţiei încă din anul 2004, atunci când, în calitate de jurnalist, l-a intervievat.

"Am crezut atunci şi cred şi acum că este un tânăr extrem de capabil, un tânăr valoros, cu viziune. Am crezut şi cred în acest domn", a explicat Vergu, arătând că acesta a fost resortul care a împins-o către prietenia cu Funeriu şi, ulterior, spre a-i deveni acestuia consultant politic pro-bono.

Vergu a mai arătat că, după ce mandatul de europarlamentar al acestuia s-a încheiat, fiul ei a rămas timp de două luni asistent al eurodeputatului Cristian Preda, după care "a plecat către o slujbă care i s-a părut mai avantajoasă".

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că şi-l aminteşte pe fiul Melaniei Vergu, pe care l-a avut asistent timp de două luni.

"Era un asistent capabil. Am optat însă pentru doi noi asistenţi aleşi prin concurs, astfel că după două luni a plecat de la mine la domnul Enciu", a spus Preda.

Melania Vergu a confirmat că fiul ei lucrează şi în prezent ca asistent al europarlamentarului social-democrat Ioan Enciu.

"Aş vrea să vă spun că fiul meu a încercat să obţină un post la Parlamentul României, însă nu a reuşit, astfel că a decis să părăsească România şi să-şi caute un job în străinătate, unde cunoştinţele sale îi sunt apreciate la adevărata valoare şi unde este respectat", a adăugat Melania Vergu.

Potrivit presei, remuneraţia lunară a unui asistent al unui europarlamentar poate ajunge la cuantumul de 3.000 de euro.

Melania Vergu a fost demisă joi seară din funcţia de consilier personal al ministrului Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, care a semnat personal ordinul de demitere a acesteia, în contextul unui scandal de presă în care Melania Vergu a fost implicată.

Ea a fost acuzată de presa ultimelor zile că s-a folosit de funcţia de la Ministerul Educaţiei pentru a avea succes într-un proiect în valoare de patru milioane de euro, fonduri europene, proiect ce viza tocmai domeniul educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici