Verificări la Penitenciarul Craiova după ce „monstrul” de la Caracal, Gheorghe Dincă, a dat interviu

Sunt verificări la Penitenciarul din Craiova, după ce Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a ucis şi ars două fete în domiciliul lui din Caracal, judeţul Olt, a acordat un interviu presei fără ca acesta să fi fost aprobat.

3654 afișări
Imaginea articolului Verificări la Penitenciarul Craiova după ce „monstrul” de la Caracal, Gheorghe Dincă, a dat interviu

Verificări la Penitenciarul Craiova după ce „monstrul” de la Caracal, Gheorghe Dincă, a dat interviu

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au transmis, vineri seara, o reacţie după ce Gheorghe Dincă a acordat un interviu din penitenciar, el fiind persoană privată de libertate şi încarcerată în Penitenciarul Craiova.

„La data de 12 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, faptă prevăzută de Legea nr. 254 din 2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, fiind întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În fapt, un bărbat de 69 de ani, din judeţul Olt, încarcerat în Penitenciarul Craiova, ar fi beneficiat de un telefon mobil, introdus în mod ilicit, în spaţiul de deţinere”, transmit reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Cercetările se fac sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând fi dispuse măsuri în consecinţă.

Un interviu acordat de Gheorghe Dincă a apărut în Gândul. „Monstrul” de la Caracal a povestit cum a violat-o pe Alexandra Măceşanu şi cum a legat-o apoi de pat, în „camera groazei”, dar şi cum a fost anchetat de poliţişti şi procurori, inclusiv de ofiţeri FBI. Dincă vorbeşte despre modul în care a decurs ancheta şi cum ar fi fost forţat să-şi recunoască faptele.

La trei ani de când a fost arestat preventiv, acuzat că le-a violat, ucis şi ars pe Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final în prima instanţă, la Tribunalul Olt. În septembrie urmează să fie pronunţată sentinţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici