Verişoara lui Dan Voiculescu îl acuză pe acesta de trădare

Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei Victor Silaghi, arată în actele depuse la instaţă, unde se judecă procesul privind colaborarea cu Securitatea a lui Dan Voiculescu, că se consideră prejudiciaţi grav, moral şi material, urmând să-i ceară daune fostului lider PC.

215 afișări
Imaginea articolului Verişoara lui Dan Voiculescu îl acuză pe acesta de trădare

Verişoara lui Voiculescu a aflat din dosarul de la CNSAS că acesta informa Securitatea despre ea (Imagine: Mediafax Foto)

"Cine trădează colegii, prietenii, familia, rudele de sânge poate merge cu trădarea şi mai departe. S-a oprit oare domnul Dan Voiculescu în prezent să mai practice trădarea?", arată Victor Silaghi în actele înaintate instanţei.

În cererea notarială de retractare în totalitate a declaraţiei autentice din 21 ianuarie 2007, Paraschiva Silaghi arată că dă această declaraţie pentru a îi "servi" la nevoie.

"Fac această retractare deoarece am luat cunoştinţă în luna februarie a anului 2008 de conţinutul documentelor privind persoana subsemnatei din Arhiva fostei Securităţi. Nu am avut acces la aceste documente deşi am făcut nenumeroase cereri pentru a verifica aceste documente până în luna februarie a anului 2008", se arată în noul act autentificat la notar în septembrie 2008.

Apoi, în cererea de intervenţie, aceasta cere instanţei să constate calitatea de colaborator a lui Dan Voiculescu.

"Cer respingerea contestaţiei domnului Dan Voiculescu şi menţinerea calităţii dânsului de colaborator şi informator activ ale fostei securităţi comuniste. Motiv: prin delaţiunile domnului Dan Voiculescu am fost prejudiaţi grav moral şi material", se arată în documentele depuse instanţei.

De asemenea, verişoara fostului lider PC solicită instanţei accesul la dosarele integrale şi scoase de sub consemnul secretizări privind pe tatăl ei, Petre Nanu, mama Maria Nanu, soţul Victor Silaghi, şi socrul Ion Silaghi.

"Urmând ca după studirerea probelor puse la dispoziţie de instanţă împreună cu cele deţinute până acum să formulăm pretenţiile noastre asupra domnului Dan Voiculescu.

Totodată, printr-o cerere asemănătoare soţul acesteia, Victor Silaghi susţine că Dan Voiculescu, "prin slugărnicia sa acerbă faţă de fosta securitate comunistă a dat acesteia decenii de-a lungul informaţii despre mine şi familia mea, producându-mi pagube deosebite. Pentru început depun spre susţinerea cererii mele prima pagină a unuia din dosarele pe care domnul Dan Voiculescu le-a compus de-a lungul deceniilor împotriva mea şi familiei mele".

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, afirma că liderul PC a dat Securităţii declaraţii numeroase, "gratuite şi fără motiv", note pe care le-a văzut după ce acesta o rugase să îi ia apărarea, întrucât "CNSAS îl defăima".

Contactată telefonic, Paraschiva Silaghi a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că şi-a schimbat declaraţia faţă de Dan Voiculescu, pentru că atunci când a dat prima declaraţie "nu a avut în faţă actele de la CNSAS".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici