Veşti bune: Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului va fi amenajat la un Spital Judeţean din România

  • Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului va fi amenajat la Spitalul Judeţean din Galaţi.
  • Autorităţile gălăţene au încheiat procedurile privind achiziţionarea unui echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile.
1847 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Un centru modern pentru diagnosticarea cancerului va fi amenajat la un Spital Judeţean din România

FOTO: Profimedia

Spitalul Judeţean din Galaţi a devenit recent centru regional pentru tratarea cancerului. Sute de pacienţi din judeţele din sud-estul ţării fac tratament în buncărul care adăposteşte acceleratorul liniar de particule. De aceea, autorităţile au decis să extindă centrul şi să facă investiţii în echipamente de diagnosticare a bolii.

Deja au fost încheiate procedurile privind achiziţionarea unui echipament medical de ultimă generaţie care depistează tumorile. Este un aparat de tipul PET CT, care se mai găseşte în câteva spitale din ţară. Echipamentul va fi livrat în curând şi apoi va fi montat, calibrat şi autorizat pentru funcţionare. Valoarea totală a investiţiei este de 8.449.000 de lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi.

„După ce am deschis la Galaţi un centru modern de tratare a cancerului cu ajutorul acceleratorului liniar de particule, amenajăm şi un centru performant pentru diagnosticarea acestei cumplite maladii. Centrul va fi dotat cu un echipament medical ultraperformant pentru depistarea în stadii timpurii a celulelor canceroase şi diagnosticarea precoce a recidivelor. De altfel, doar trei sau patru spitale din ţară au un asemenea dispozitiv medical. În acest moment, la Spitalul Judeţean Galaţi se construieşte un spaţiu nou pentru PET CT, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie adus şi aparatul medical pentru a fi montat şi calibrat”, a anunţat, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aparatul PET CT va fi livrat spitalului din Galaţi de reprezentanţa din România a unei companii americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici