Veşti bune. Un centru respiro pentru adulţii cu dizabilităţi se va înfiinţa în Cluj

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat miercuri că a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip respiro pentru adulţii cu dizabilităţi.

792 afișări
Imaginea articolului Veşti bune. Un centru respiro pentru adulţii cu dizabilităţi se va înfiinţa în Cluj

Veşti bune. Un centru respiro pentru adulţii cu dizabilităţi se va înfiinţa în Cluj

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, a notificat instituţia clujeană cu privire la admiterea finanţării proiectului „Centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi”.

„Este o nouă reuşită care ne bucură întrucât vine în sprijinul unei iniţiative extrem de utile pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru aparţinătorii acestora din întreg judeţul. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru ca acest centru să devină funcţional în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Centrul va oferi un ansamblu de activităţi persoanelor adulte cu dizabilităţi aflate în îngrijirea asistenţilor personali, asistenţilor personali profesionişti, tutorilor sau a altor membri ai familiei, în vederea prevenirii instituţionalizării.

Fiecare beneficiar va fi abordat în mod individualizat, în concordanţă cu tipul de dizabilitate – somatic, vizual, fizic, auditiv, mental. Acesta va beneficia de îngrijire şi supraveghere 24/24 ore, pentru o perioadă determinată.

„Înfiinţarea acestui serviciu de tip rezidenţial va veni, totodată, şi în întâmpinarea nevoii familiilor sau a celor care au în îngrijire persoane cu dizabilităţi de a-şi rezolva anumite probleme de ordin personal, inclusiv nevoia de odihnă, timp în care persoana cu handicap se află într-un mediu sigur”, a transmis CJ Cluj.

Centrul va fi înfiinţat în zona urbană sau suburbană a judeţului Cluj de către DGASPC împreună cu Filiala Napoca a Societăţii Române de Sprijin a Vârstnicilor şi Suferinzilor cu Afecţiuni de tip Alzheimer.

Valoarea totală a proiectului este de 671.000 de lei, din care 552.000 de lei vor fi asiguraţi din bugetul de stat, diferenţa urmând a fi asigurată de către CJ Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici