Vestigii din război, descoperite în judeţul Vrancea

  • În cursul zilei de sâmbătă, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a executat două misiuni de asanare a muniţiei rămase neexplodate din cele două Războaie Mondiale.
  • Astfel, în prima misiune desfăşurată în comuna Garoafa a fost ridicat un proiectil exploziv calibru 76 mm.
  • Cea de-a doua misiune a avut loc în comuna Soveja, punctul Vârfu Răchitosu, după ce căutătorii de vestigii de război au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniţie de infanterie, precum şi oseminte umane.
248 afișări
Imaginea articolului Vestigii din război, descoperite în judeţul Vrancea

Vestigii din război, descoperite în judeţul Vrancea

Aceştia au alertat imediat autorităţile judeţene, iar la faţa locului s-au deplasat pirotehniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea.

După asanarea terenului, specialiştii pirotehnicieni au ridicat 179 cartuşe calibru 7,92 şi 1 grenadă de mână defensivă. Muniţia a fost preluată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Reamintim cetăţenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată au obligaţia să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie şi să anunţe imediat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici