Vezi aici cum va fi vremea în primele luni ale anului

Temperaturile maxime în ianuarie pot atinge 15 grade Celsius, în cea mai mare parte a ţării, regimul termic în februarie situându-se peste valorile normale în regiunile din est, urmând ca în martie să fie mai frig în nord-vestul ţării, iar temperaturile minime pot atinge şi -20 de grade Celsius.

123 afișări
Imaginea articolului Vezi aici cum va fi vremea în primele luni ale anului

Temperaturi de până la 15 grade în ianuarie, mai frig în nord-vest în martie (Imagine: Mediafax Foto)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) precizează luni, pentru MEDIAFAX, că temperaturile lunii ianuarie vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării, maximele putând ajunge la 15 grade Celsius. În nopţile cele mai reci din cursul lunii ianuarie, temperaturile minime vor cobori sub -20 de grade Celsius, în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile climatologice în cea mai mare parte a ţării, potrivit ANM.

În luna februarie, temperaturile se vor situa peste valorile normale în regiunile estice, iar în rest se vor încadra în limitele obişnuite. Temperaturile maxime pot depăşi 15 grade Celsius, iar în nopţile cele mai reci, temperaturile minime vor coborî sub -15 grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari decât cele normale în jumătatea nordică a ţării, iar în rest se vor încadra, în general, în limitele obişnuite.

ANM a mai precizat că, în luna martie, regimul termic se va situa sub valorile normale în nord-vestul ţării, va depăşi limitele normale în regiunile sud-estice, iar în rest se va încadra în limitele obişnuite.

Cele mai mari valori de temperatură din cursul lunii pot depăşi 20 de grade Celsius, în sudul ţării. În noptile cele mai reci, temperaturile minime vor cobori sub -10 grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile normale în majoritatea regiunilor ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici