Poveşti de Ziua Marinei  Nicoleta Burlacu îţi spune ce înseamnă viaţa la bordul unei nave de război. „Este un sistem al echităţii”

  • Locotenentul comandor Nicoleta Burlacu este o femeie care face carieră în marina militară.
  • Ea spune că cele mai frumoase amintiri sunt din perioada în care a fost la bordul unei nave militare.
  • În prezent, locotenentul Burlacu lucrează pentru Flotila Fluvială.
685 afișări

Locotenentul comandor Nicoleta Burlacu are 34 de ani şi în prezent ocupă poziţia de ofiţer de informare şi relaţii publice la Flotila Fluvială cu sediul la Brăila. Ea spune că cea mai frumoasă perioadă a carierei militare a fost la bordul unei nave de război. La finalul Academiei navale, tânăra a fost repartizată ca şef serviciu logistic pe una dintre cele trei nave de tip monitor pe care le deţine România.

„Au fost ani în care am învăţat ce înseamnă o navă militară, ce înseamnă exerciţiile militare şi au fost anii de care, cred, îmi este cel mai dor. Mi-a fost foarte dragă viaţa la bordul unei nave militare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicoleta Burlacu.

Nicoleta Burlacu povesteşte faptul că, deşi cei mai mulţi colegi sunt bărbaţi, nu a avut probleme de adaptare şi a văzut totul drept o provocare.

„Sistemul militar este un sistem al echităţii care nu promovează în funcţie de sexul fiecăruia, ci în funcţie de profesionalismul de care dai dovadă(...) Este o provocare să fii fată la bordul navelor însă orice sarcină pe care o primim o îndeplinim asemeni colegilor noştri”, a spus Nicoleta Burlacu.

Locotenentul comandor spune că deciziile importante le ia într-un consiliu, nu în armată, ci în familie. Aşa s-a întâmplat atunci când a plecat timp de şase luni într-o misiune NATO, condusă în premieră de militari români.

„Am făcut consiliu de familie şi ei nici măcar nu m-au lăsat să termin. Au spus: da, mami, pentru că ştim că ai să te descurci, pentru că suntem mândri de tine”, a povestit Nicoleta Burlacu.

Flotila fuvială organizează în fiecare an manifestările de pe Dunăre de la Galaţi şi la Brăila dedicate Zilei Marinei. Anul acesta ceremoniile vor fi organizate doar la Brăila în condiţii speciale din cauza epidemiei de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici