VIAŢA SUB AMENINŢAREA RUSIEI. Nina Kuryata, expert media la Kiev: „Este multă presiune psihologică şi multă anxietate în jurul nostru! Mulţi oameni îşi fac kituri de supravieţuire”

  • Nina Kuryata: „Obţinem informaţii diferite de la autorităţile ucrainene şi de la autorităţile străine, iar oamenii ezită uneori pe cine să creadă”
  • Nina Kuryata: „Nu aş spune că toţi oamenii din Kiev trăiesc în anxietate, dar pentru prima dată vorbim despre un posibil atac asupra capitalei Kiev.”
  • Nina Kuryata: „Oamenii se gândesc ce să facă. Acum cumpără apă în plus, cumpără butelii pentru a găti ceva ... dacă se va opri furnizarea de gaze”
  • Nina Kuryata: „Unii şi-au trimis deja copiii în alte părţi, pe termen nedeterminat”
5743 afișări
Imaginea articolului VIAŢA SUB AMENINŢAREA RUSIEI. Nina Kuryata, expert media la Kiev: „Este multă presiune psihologică şi multă anxietate în jurul nostru! Mulţi oameni îşi fac kituri de supravieţuire”

VIAŢA SUB AMENINŢAREA RUSIEI. Nina Kuryata, expert media la Kiev: „Este multă presiune psihologică şi multă anxietate în jurul nostru! Mulţi oameni îşi fac kituri de supravieţuire”

Nu este panică pe străzile din Kiev. Însă, ţinând cont de întregul context politic şi de ameninţarea venită dinspre Rusia, tensiunea şi anxietatea sunt cuvintele care descriu cel mai bine starea de spirit a ucrainenilor.

Nina Kuryata, expert media, a povestit, într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, care sunt îngrijorările reale ale oamenilor din Ucraina, dar şi deciziile luate, până în prezent, de fiecare dintre ei.

Informaţiile primite din mai multe surse şi nesiguranţa zilei de mâine sunt lucrurile care îi sperie pe ucraineni. Va fi sau nu va fi o invazie a Rusiei? Este întrebarea la care nimeni nu poate oferi un răspuns exact. Deocamdată. Aşa că fiecare îşi pune în aplicare propriul scenariu şi propria tehnică de supravieţuire.

Nina Kuryata: „Ar putea fi o invazie directă, ar putea fi atacuri teroriste, ar putea fi, de exemplu, deteriorarea sistemului de alimentare cu apă”

„Unii oameni cumpără unele lucruri, îşi fac provizii. ... Mă refer la proviziile de hrană, dar şi la cele pe care oamenii le cumpără în general, precum apa. Oamenii se tem de scenarii diferite. De exemplu, fostul nostru ministru de externe Pavlo Klimkin a declarat recent că există diferite scenarii în legătură cu ce se va întâmpla cu Kievul. Ar putea fi o invazie directă, ar putea fi atacuri teroriste, ar putea fi, de exemplu, deteriorarea sistemului de alimentare cu apă sau a sistemului de distribuţie a gazelor sau a sistemului de energie electrică.

Deci, oamenii se gândesc ce să facă. Acum, cumpără apă în plus, cumpără butelii pentru a găti ceva de mâncare, de exemplu, dacă se  va opri furnizarea de gaze. Deci, există diferite scenarii. Şi din nou, nu toţi oamenii gândesc în acest fel, dar cei care o fac se gândesc la scenarii diferite, cum să rămână şi cum vor trăi”, explică interlocutoarea lui Bogdan Nicolae.

Nina Kuryata: „Prietenii mei de pe Facebook, cei mai mulţi jurnalişti, pun mereu poze cu aceste kituri de supravieţuire”

„Unii şi-au trimis deja copiii în alte părţi, pe termen nedeterminat, de exemplu, pe durata Jocurilor Olimpice şi apoi văd ei ce vor face. Mulţi îşi fac kituri de supravieţuire. De exemplu, prietenii mei de pe Facebook, cei mai mulţi jurnalişti, pun mereu poze cu aceste kituri de supravieţuire. Îşi scanează documentele. Sunt o mulţime de recomandări pentru jurnalişti ca să evite situaţiile dificile.”

Nina Kuryata: „Oamenii se bucură de viaţa lor, dar, în acelaşi timp, te gândeşti unde sunt documentele tale, unde îţi sunt copiii”

Cine a spus ce? Cum rămâne cu negocierile? Ce zici de americanii care părăsesc ţara? Ce soluţii avem în contextul dat?  Cine ne apără? Cum vom trăi? Sunt întrebările care îi frământă cel mai mult pe ucraineni.

„Chiar şi unele întreprinderi, nu doar mass-media, ci şi alte întreprinderi caută deja să se mute în Lvov, de exemplu. Acesta este unul dintre cele mai mari oraşe din vestul Ucrainei... Unii oameni chiar vând apartamentele din Kiev şi cumpără în Lvov şi deja preţul locuinţelor a crescut în Lvov. Ei cred că este un scenariu cât se poate de realist. (…)

În acelaşi timp, trebuie să spun că nu există panică pe străzi. Kiev e ca un mare oraş european. Cinematografe, teatre, restaurante, cafenele,  oamenii se bucură de viaţa lor, dar, în acelaşi timp, te gândeşti unde sunt documentele tale, unde îţi sunt copiii. (…) Este o presiune psihologică şi multă anxietate în jurul nostru”, conchide Nina Kuryata, în interviul oferit pentru Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici