Vibraţia Pământului a scăzut de la startul pandemiei de COVID-19. Ce înseamnă acest lucru

  • Vibraţia Pământului, pe care seismologii o numesc zgomot seismic ambiental, a scăzut în ultima vreme
  • Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a impunerii restricţiilor de circulaţie în cele mai multe ţări
  • Traficul a scăzut cu până la jumătate de la startul epidemiei de coronavirus
13447 afișări
Imaginea articolului Vibraţia Pământului a scăzut de la startul pandemiei de COVID-19. Ce înseamnă acest lucru

Vibraţia Pământului a scăzut de la startul pandemiei de COVID-19. Ce înseamnă acest lucru

Străzile cândva superaglomerate ale oraşelor sunt astăzi aproape pustii, în timp traficul pe autostrăzi şi drumuri naţionale a scăzut seminificativ. Seismologii spun că acest lucru a dus la reducerea zgomotului seismic ambiental al Pământului.
 
Thomas Lecocq, geolog şi seismolog la Royal Observatory of Belgium, din Bruxelles, spune că scăderea este de 30-50%, valorile actuale fiind comparabile cu cele înregistrate cel mai des pe 25 decembrie, când o mare parte a populaţiei de pe glob sărbătoreşte Crăciunul.
 
Pentru seismologi, această reducere a zgomotului este o oportunitate. Practic, ei se pot concentra pe studierea altor lucruri care se produc în interiorul scoarţei terestre şi pe care în mod normal nu le pot auzi din cauza zgomotului de suprafaţă.
 
Paula Koelemeijer a notat că acelaşi fenomen a putut fi observat şi la Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici