Vicepreşedinte ACoR: Necesarul pentru plata indemnizaţiilor de handicap în comune, 200 milioane lei

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) asupra mai multor teme privind activitatea administraţiei publice locale, printre care acoperirea sumelor cheltuite pe indemnizaţiile de handicap, de circa 200 de milioane de lei.

243 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte ACoR: Necesarul pentru plata indemnizaţiilor de handicap în comune, 200 milioane lei

Vicepreşedinte ACoR: Necesarul pentru plata indemnizaţiilor de handicap în comune, 200 milioane lei

În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunităţile locale, respectiv asigurarea cofinanţării necesare pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi a celor de care beneficiază însoţitorii acestor persoane şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcţionarea serviciilor curente oferite cetăţenilor de către administraţia locală”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, o altă temă adusă în discuţie de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase pe care reprezentanţii administraţiei trebuie să le parcurgă în pregătirea şi implementare proiectelor de dezvoltare locală, iar şeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative şi informatizarea activităţii administraţiei, astfel încât implementarea investiţiilor să fie susţinută inclusiv prin reducerea numărului
de avize şi prin digitalizarea activităţilor.

Reprezentanţii ACoR au cerut achitarea sumelor cheltuite pe indemnizaţiile de handicap, care se ridică la 200 de milioane de lei.

"În primul rând am discutat nevoia de rectificare a bugetului local pe 2019, având în vedere cheltuielile de funcţionare, având în vedere şi asistenţii pentru persoanele cu handicap, dar şi cheltuielile cu personalul din aparatul de specialitate al primarului. Primul ministru ne-a spus că a avut în vedere cam acelaşi lucru ca noi. (...) Una peste alta eu zic că a fost un lucru foarte bun pentru că am deschis canale de comunicare", a declarat preşedintele ACoR, Emil Drăghici, după consultările cu premierul Ludovic Orban.

La rândul său, vicepreşedintele ACoR Alin Adrian Nica a precizat suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru persoanele cu handidap.

"Necesarul până sfărşitul anului pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, pentru toate comunele din România este de aproximativ 200 de milioane de lei", a menţionat Adrian Nica.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, precum şi şeful cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
acor,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici