Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae, cercetat pentru trafic de influenţă, şi-a depus demisia

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă de DNA Ploieşti, şi-a înaintat, joi, demisia din funcţie premierului Victor Ponta, a anunţat Fiscul.

355 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae, cercetat pentru trafic de influenţă, şi-a depus demisia

Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă informăm că domnul Romeo Florin Nicolae şi-a depus astăzi demisia la cabinetul premierului", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Vicepreşedintele ANAF, urmărit penal pentru trafic de influenţă, a fost pus, miercuri seară, sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, el părăsind sediul DNA Ploieşti după nouă ore de audieri şi percheziţii şi spunând că nu este vinovat.

Nicolae a părăsit sediul DNA Ploieşti, miercuri noapte, însoţit de avocatul său, după ce în cursul zilei a fost audiat de procurori, a asistat la percheziţia uneia dintre locuinţele sale din judeţul Prahova, apoi a dat din nou declaraţii la DNA.

”Mă consider nevinovat”, afirma directorul din ANAF, la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă îşi va da demisia din instituţia în care deţine funcţia de şef al Direcţiei Antifraudă, el a răspuns: ”Mâine (n.r. - joi) voi lua cu siguranţă deciziile care se impun”.

Romeo Nicolae este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în calitate de consilier superior în ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Romeo Florin Nicolae a fost vicepreşedinte ANAF cu rang de secretar de stat, coordonând Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală Vamală.

El a condus Autoritatea Naţională a Vămilor până la începutul lunii august 2013, când a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, direcţie nou înfiinţată la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a stat în perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF, iar înainte a fost consilier la Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici