Vicepreşedintele ANI, vizitat de Dean Thompson şi un reprezentant al Ambasadei Marii Britanii

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a avut, joi, la sediul instituţiei, o întâlnire cu însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, şi cu şeful adjunct de misiune din Ambasada Marii Britanii, Adam Sambrook.

116 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ANI, vizitat de Dean Thompson şi un reprezentant al Ambasadei Marii Britanii

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe aspecte de interes referitoare la rezultatele Agenţiei Naţionale de Integritate în ceea ce priveşte gestionarea sistemului declaraţiilor de avere şi de interese, dar şi sancţionarea incidentelor de integritate, potrivit comunicatului ANI.

De asemenea, discuţiile au vizat şi cele mai recente propuneri de modificare a cadrului legislativ care normează activitatea de evaluare desfăşurată de inspectorii de integritate, precum şi activitatea instituţiei în ceea ce priveşte parcursul cazurilor constatate de ANI şi înaintate instituţiilor competente.

Un accent special a fost pus pe sistemul de prevenire a conflictelor de interese în procedurile de achiziţii publice şi asupra calendarului de adoptare a proiectului legislativ aferent.

La finalul întrevederii, oficialii celor două ambasade şi-au manifestat sprijinul faţă de eforturile ANI în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi al luptei împotriva corupţiei, se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici